Vaga de metges: quins serveis mínims tindrà el Taulí?

Els centres mèdics es dirigeixen cap a una vaga, tant a la primària com a l’hospitalària, la setmana vinent. La Corporació Sanitària Parc Taulí ha fet públic aquest divendres que no desprogramarà cap activitat prevista durant la convocatòria de vaga. Però, curant-se en salut, no pot garantir la normalitat en tots els dispositius. 

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat vaga de facultatius a la sanitat concertada, de la qual forma part la CSPT. Els serveis mínims dictats per Treball per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre dicten que Urgències, les unitats especials (UCI, UVI, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonats, parts, radioteràpia i quimioteràpia) tindran un funcionament normal. També el tindran els quiròfans en aquelles operacions inajornables i les intervencions neoplàstiques programades.

Fora d’això, la cobertura dels serveis mínims serà d’un 25 per cent de la plantilla els dies 26 i 27 de novembre i el 33 per cent de la plantilla la resta de dies. La direcció de la Corporació sosté que no pot garantir una situació de normalitat a tots els dispositius però que no s’anul·la cap activitat prevista.

Vaga a la primària

La convocatòria de vaga hospitalària coincideix amb una altra, a l’atenció primària i ambulatoris (més info: ‘Convoquen vaga a l’atenció primària‘). El sindicat Metges de Catalunya, majoritari, vol limitar a 28 el número de visites diàries per consulta i la reposició de 920 professionals “perduts amb les retallades”. També recuperar del poder adquisitiu “arrabassat des del 2010” i que xifren en prop d’un 30 per cent. Reivindiquen incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial.

La FAV, amb la vaga

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell mostren el seu suport a la convocatòria de vaga a l’atenció primària i demanen al govern català més inversió. Segons denuncien en els darrers anys s’han perdut més de 2.500 professionals a la sanitat pública, entre ells un miler de metges. La FAV insta a la ciutadania a mostrar eel seu suport als vaguistes i asseguren que les crítiques han d’anar dirigides contra els causants de fer “cada cop més insostenible el servei públic”.

Foto portada: entrada a l’hospital, fa uns dies. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.