Foto portada: sortida de la manifestació, a Badia. Autor: J.d.A.

…contra l’Aeroport

Entre 100 i 150 persones s’han manifestat des de Badia fins l’aeroport de Sabadell denunciant la manca de seguretat a la instal·lació. Tot després del darrer accident aeri, amb els dos ocupants de l’avioneta que van morir, i amb la jornada de portes obertes a la instal·lació (més info: ‘Amb l’Aeroport…‘).

Un centenar llarg de persones s’han concentrat a la benzinera de Badia, on el passat 7 de desembre es van estavellar els dos ocupants de l’avioneta poc abans d’aterrar a l’aeroport de Sabadell. La majoria, veïns de Barberà i Badia, però també de Sant Quirze i Sabadell, amb el president de la FAV, Manuel Navas al capdavant, i representació de les associacions de veïns almenys de la Creu de Barberà i Espronceda.

El portaveu de la Coordinadora, Jordi Molins. Autor: J.d.A.
El portaveu de la Coordinadora, Jordi Molins. Autor: J.d.A.

La comitiva ha sortit a peu cap a l’Aeroport, a través del polígon comercial de Sant Pau de riu-Sec. Un cop a les portes de l’Aeroport, Navas s’ha dirigit als assistents i s’ha llegit un manifest. La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès demana que cessin les activitats d’avionetes privades a Sabadell de forma immediata. Consideren que la instal·lació ja ha demostrat prou que no és segura i recompten 72 accidents des de l’any 1997 amb origen o destinació a Sabadell. Des del 2011 9 persones han perdut la vida en vols que havien sortit o estavan aterrant a Sabadell (cinc a Sant Quirze i quatre a Badia). Tots eren pilots o acompanyants.

“La seguretat és el primer”, diu Navas (FAV Sabadell). “Fa 20 anys que estem amb aquest tema i volem una solució”, ha dit el quirzetenc  portaveu de la Coordinadora, Jordi Molins, qui assegura que “l’Aeroport ens costa set milions d’euros cada any” mentre que Isabel Otero (FAV Barberà), denuncia “interessos ocults” per mantenir una instal·lació. “El que està clar és que l’aeroport no ha estat sempre aquí ni s’hi estarà sempre. No val dir que fa 70 anys que tenim un aeroport. Cal seure i parlar dels usos actuals”, conclou Navas.

A banda, el moviment veïnal vol debatre els usos dels terrenys. Es tracta de 70 hectàrees “desaprofitades”, al parer de Navas. La seva proposta seria destinar-les a equipaments. “Falten 400 llits hospitalaris a la comarca, i també residències, per exemple a Sabadell no hi ha ni una plaça pública”, diu Navas.

L’alcaldessa de Badia, a la ‘mani’

L’alcaldessa de Badia, Eva Menor (PSC), ha estat present a la manifestació, com també l’exalcaldessa de Barberà, Ana del Frango. En conversa amb iSabadell, Menor ha demanat parlar seriosament sobre els usos donada la manca de seguretat de la instal·lació.

Què opina l’ajuntament de Sabadell?

El moviment veïnal és molt crític amb el consistori sabadellenc, propietari dels terrenys, però que va cedir-los per fer l’aeroport (una situació similar a la de la caserna de la Guàrdia Civil). I és que cap representant del consistori participa de les comissions de seguiment, i tampoc és conegut quin és el posicionament públic de l’actual govern al voltant d’aquesta qüestió.

Foto portada: sortida de la manifestació, a Badia. Autor: J.d.A.

Comments are closed.