Cuevillas veu “violència gratuïta” de les policies

L’advocat, diputat de Junts per Catalunya i candidat ara de nou al Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas, demana responsabilitats polítiques i policials pels “excessos policials” viscuts els darrers dies. Així ho ha afirmat aquest dissabte a Sabadell en un acte de Junts per Sabadell. 

La trobada s’havia convocat per valorar la sentència del Tribunal Suprem. Si el 9-N va acabar amb una sentència per desobediència, i després es va fer l’1 d’octubre, ara s’ha buscat al seu parer “un càstig exemplar que serveixi per a futures generacions”, ha assegurat.

No obstant, els aldarulls dels darrers dies a Barcelona estan sobre l’escenari. Cuevillas sosté que “hi ha hi ha una violència de radicals independentistes. Hi ha antisistema professionals. Hi ha violència de falsa bandera”. “Tots entenem que la policia ha d’actuar si hi ha violència” però també creu que hi ha hagut massa imatges de “violència gratuïta” de la policia, tant la Policia Nacional com del cos de Mossos d’Esquadra. Demana responsabilitat polítiques (és a dir, dimissions o cessaments)

“Ja entenc que és molt complicat i que el cos dels Mossos va créixer molt durant l’època del tripartit quan es va fer el traspàs que va permetre que entrés molta gent de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Però és igual, al final tenen uns responsables polítics i hauria de sortir el conseller a dir ‘aquest Mosso està suspès i obrirem un expedient’.

Per la seva banda, l’exdiputada i ara portaveu municipal de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha lamentat la sentència al mig d’una “tempesta perfecta”: la coincidència de la sentència, la campanya electoral de les generals i les mobilitzacions contra el Suprem: “Catalunya és rendible quan se’ns donen coces”.

Unes 200 persones han acudit als Jardins de l’antiga Caixa Sabadell per seguir la conversa, que s’ha allargat més d’una hora. No obstant, l’advocat de Puigdemont considera que “guanyarem, amb partits, sense o en contra dels partits”.

Foto portada: Cuevillas i Ciuro, amb un assistent. Foto: cedida.

Comments are closed.