Coronavirus: l’hotel Sabadell, a disposició per medicalitzar-se

Ho avança el digital 20 minutos: les autoritats públiques han demanat a la cadena d’hotels Catalonia disposar de l’hotel Sabadell, a la plaça de Catalunya, i almenys un altre prop de l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona (l’hotel Alimara), per respondre la crisi del coronavirus. L’empresa hotelera va oferir els establiments fa alguns dies.  

Els hotels de la cadena Catalonia a Barcelona ja fa dies que no accepten clients i ultimen el seu tancament. De fet, ara ja tots els establiments hotelers d’Espanya, també càmpings, s’han d’alliberar en una setmana, segons va manar aquest dijous el govern central. La cadena Catalonia ha posat els seus 55 establiments a disposició de les autoritats. De moment, 20 minutos publica que s’ha sol·licitat l’hotel Sabadell. Però encara no es té constància dels usos que li donaran. De moment tot té caire de preparatius. Al Parc Taulí de Sabadell els pacients del coronavirus ja ocupen gairebé tres plantes. Però encara hi ha uns 150 llits lliures, ja que s’ha reduït al mínim imprescindible la resta d’operacions. Només entra allò urgent, el que no es pot ajornar, i coronavirus.

Martí (CSPT): “seria una medicalització suau”

En una entrevista aquest divendres a Ràdio Sabadell, el màxim responsable de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Martí, ha reconegut que el pla traçat contempla “medicalitzar hotels”. En tot cas, ha apuntat, seria una solució en darrera instància un cop omplertes totes les habitacions de l’hospital i habilitats altres espais com els que hi ha a consultes externes o d’altres que es podrien mirar d’habilitar.

Fins i tot, està sobre la taula (la via està oberta fa dies) habilitar llits d’hospitals privats com el QuirónSalud del Vallès a la xarxa pública. “El Servei Català de la Salut està treballant” aquesta línia. Sabadell en té un, d’històric, l’Aliança, ara QuirónSalud del Vallès, amb 70 llits. “Però no m’atreveixo a dir quina disponibilitat tindran perquè també rebran pacients propis amb coronavirus”, creu Martí.

Sigui com sigui, ha apuntat el màxim responsable del Parc Taulí la medicalització dels hotels dependrà en última instància del departament de Salut.

“El departament ho contempla, estan fent gestions però no tinc informació al respecte. Més que medicalitzar seria una versió suau. El plantejament és fer una línia progressiva. La màxima intensitat ha d’estar a l’hospital d’aguts, després un segon nivell en entorns sociosanitaris i en tercera instància, amb malalts ja en fase d’alta o molt a prop, en aquests establiments [els hotels]”.

 

Aquesta setmana Sabadell en Comú, i el seu referent català, han demanat accelerar els tràmits per sumar els llits privats a les necessitats públiques.

Foto portada: l’hotel Sabadell, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.