Definitiu: sense festa major a cap barri de Sabadell aquest 2020

Una vintena d’associacions de veïns i la Federació d’Associacions Veinals de Sabadell han acordat no celebrar les festes majors dels barris i instar l’Ajuntament que destini la subvenció que els dona per facilitar les festes a derivar-la cap a la lluita contra el coronavirus. 

Les festes majors de barri se celebren majorment entre els mesos de maig i setembre, amb una aturada des d’agost fins després de la Festa Major. Totes les festes que s’havien de celebrar abans d’agost s’han cancel·lat (Can Rull, Merinals, Eixample o Creu Alta) i ara també ho fan les de després (Gràcia, Can Llong o Les Termes). Es deixa la porta obra a celebrar alguna activitat puntual si la desescalada ho permet. Però en termes generals els barris no tindran festes majors aquest any per “respecte als difunts i per la incertesa respecte el final d’aquest malson que probablement serà sense certes garanties fins que no disposem d’un antídot”.

En l’organització dels programes sempre hi col·labora l’Ajuntament, econòmicament a través d’una subvenció. Com no hi haurà festes una vintena d’associacions veïnals i la FAV insten el consistori a destinar aquests fonts a comprar equipament per al personal sanitari o per cubrir altres necessitats directament relacionades amb la pandèmia.

Una vintena de barris

La petició arriba de la mà de les associacions de veïns de l’Eixample; Rambla-Creueta; Sol i Padrís; Nostra Llar; Rambla-Centre; La Creu Alta; Can Puiggener; Ca n’Oriac; Can Deu; La Plana del Pintor; El Torrent del Capellà; Torreguitart; La Concordia; Can Llong; Can Rull; Gràcia; Els Merinals; Campoamor; Espronceda; Les Termes; Torre-Romeu i El Poble Nou de la Salut.

Foto portada: festa Holi, a la Festa Major de Can Llong. Autora: Lena Zapata / cedida.

Comments are closed.