Foto portada: jugadors i entrenadors del Barça B i el Centre d'Esports Sabadell, a la presentació del partit. Autor: @cesabadell via Twitter.

Barça B – CE Sabadell: terra a la vista!

Disnova patrocina aquesta crònica.
Disnova patrocina aquesta crònica.

Ara sí. Tot o res. El CE Sabadell es troba a 90 minuts d’assolir l’ascens a Segona Divisió. Després de superar les dues eliminatòries prèvies a la final de forma èpica i patida, el conjunt arlequinat disputarà diumenge una final històrica. Nou anys després de l’últim ascens al futbol professional, l’entitat sabadellenca aspira a tornar-hi. Abans, haurà de superar un sorprenent Barça B.

Anys i anys de patiment a la Segona B podrien tenir les hores comptades a la Nova Creu Alta. Temporades desastroses i de gestions lamentables podrien quedar definitivament en el passat. El Sabadell té l’oportunitat d’obrir un nou horitzó esperançador i abandonar un vaixell a la deriva a la categoria de bronze. La ciutat sencera dóna suport un equip que està a un partit de l’ascens a la Liga SmartBank.

Si la temporada passada Antonio Hidalgo i els seus jugadors patien per evitar un descens a Tercera Divisió, demà lluitaran per retornar el Centre d’Esports a Segona Divisió. Davant, un filial jove, amb jugadors de moltíssima qualitat i que ha donat la sorpresa en un playoff en el qual alguns el donaven per mort a la primera de canvi. El filial del FC Barcelona serà l’últim rival dels arlequinats.

Un rival de qualitat

Tot i que el Barça B no arriba en les millors condicions, els homes de Garcia Pimienta s’han plantat a la final després de superarValladolid Promesas i CD Badajoz en les eliminatòries prèvies. El filial blaugrana arriba amb només 12 jugadors titulars. La resta de la convocatòria l’han completat juvenils de La Masia. Ansu Fati i Riqui Puig, protagonistes aquesta temporada, no seran de la partida demà.

I si l’afició arlequinada ha patit de valent fins ara, demà podríem viure un capítol similar. Als dos equips els hi agrada tenir el control del partit i la possessió de la pilota, circumstància que podria provocar un partit igualat. Com en els dos duels anteriors, les errades seran claus. S’han d’evitar al màxim i aprofitar les ocasions serà clau per endur-se la final i tornar al futbol professional.

En joc un ascens clau

És evident que un ascens seria de vital importància per al futur del Centre d’Esports. Després de travessar un concurs de creditors i patir greus problemes econòmics, competir a la Segona Divisió suposaria un respir per al club. Però encara que, a simple vista, un ascens no seria tan important per a l’entitat blaugrana, la realitat és molt diferent. Una hipotètica tornada també suposaria una solució als problemes econòmics del Barça.

L’estadi Antonio Lorenzo Cuevas viurà demà una final històrica entre dos equips catalans que somien amb tornar al futbol professional. Per cert, cal destacar que, per primer cop en la història de l’actual format de playoff, quatre equips del mateix grup arriben a la final. FC Barcelona B o CE Sabadell. Només pot quedar un. Tot o res. Terra a la vista.

Foto portada: jugadors i entrenadors del Barça B i el Centre d’Esports Sabadell, a la presentació del partit. Autor: @cesabadell via Twitter.

Comments are closed.