Hospital Parc Taulí. Autor: David B.

El Taulí, amb un centenar d’hospitalitzats per Covid, prohibeix totes les visites

Els pacients ingressats per la infecció associada al nou coronavirus s’acosta al centenar, després d’un cap de setmana molt negatiu a l’hospital de Sabadell, amb 50 persones diagnosticades de Covid-19 al servei d’Urgències, 31 nous ingressos hospitalaris i tres defuncions. L’hospital prohibeix les visites a tots els edificis del seu recinte. 

Les coses no van bé, i els pitjors indicadors de la pandèmia creixen de nou des de fa algunes setmanes. Entre divendres i diumenge han mort tres persones a l’hospital de Sabadell per la Covid-19 A més, 31 persones han hagut de ser hospitalitzades per la infecció i mig centenar de persones s’han diagnosticat d’aquesta malaltia al servei d’urgències.

Les xifres són negatives: no hi havia tants ingressos des de la primera quinzena de maig. El 13 de maig hi havia 106 pacients Covid a l’hospital, 14 a l’UCI. En aquell moment, fa quatre mesos, els pitjors moments de la pandèmia anaven reculant però, per fer memòria, ni tan sols tots els comerços havien pogut reobrir i s’estava encara a l’anomenada fase 0, amb franges horàries per sortir amb els nens al carrer o fer esport i passejar.

Pel que fa a les defuncions, tres durant el cap de setmana a l’hospital, que ja suma 385 des de l’inici de la pandèmia. Durant els pitjors moments de la pandèmia, durant la segona quinzena de març i la primera d’abril, el nombre d’ingressats a l’hospital de Sabadell havia arribat a superar els 600.

Prohibides les visites

La pressió assistencial puja, lluny encara de posar en escac la Corporació Sanitària Parc Taulí. Però davant la situació s’han pres noves mesures: es prohibeixen de nou les visites als pacients ingressats tant a Urgències com a tota l’àrea d’hospitalització, UCI inclosa, l’edifici VII Centenari i l’Albada. Si la persona hospitalitzada és un infant, es permet un únic acompanyant com també es permet un únic acompanyant als parts i l’ingrés posterior.

Foto portada: entrada a l’edifici de l’hospital de Sabadell. Autor: David B. 

Comments are closed.