L’atur toca sostre des de l’arribada del coronavirus

L’atur registrat toca sostre a la ciutat des de l’arribada de la Covid-19. El mes de febrer es va tancar a Sabadell amb un rècord d’aturats, el màxim des de la primavera de l’any 2016. En les darreres setmanes l’atur registrat ha pujat en 190 persones, arribant als 15.546 aturats (sense comptar amb les persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació). 

Des de l’arribada del virus SARS-CoV 2 l’afectació a la feina ha estat més que clara. A Sabadell l’atur ha pujat un 20,9 per cent en 11 mesos a Sabadell, i tot això sense tenir en compte la gent que ha perdut la feina de forma temporal a través d’un ERTO o els aturats de llarga durada.

Des de l’inici de la crisi del coronavirus, el mercat laboral es va tensar. Malgrat una lleugera recuperació a la tardor, des de novembre l’atur puja de nou mes rere mes a la ciutat.

Ara hi ha 15.546 persones inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya. Són 190 persones més que a finals de gener i la xifra més alta des del mes de març de l’any 2016, quan encara s’estaven digerint pel mercat laboral les conseqüències del crac de finals de l’any 2008, quan l’atur es va disparar a gran escala a causa de la recessió econòmica causada per la crisi del totxo.

Foto portada: oficina del SOC al carrer de la República, al desembre. Autor: David B.

Comments are closed.