L’arquitecta Isabel Vega, nova directora de la Fundació Bosch i Cardellach

L’arquitecta Isabel Vega serà la nova directora de la Fundació Bosch i Cardellach, el centre d’estudis local i comarcal per excel·lència de Sabadell. Vega substituirà Josep Maria Benaul després de la seva defunció el passat mes d’octubre. L’arquitecta, fins ara subdirectora de l’entitat, serà la primera directora de la Fundació Bosch i Cardellach. 

El nou nomenament suposa la continuïtat de l’equip liderat per Josep Maria Benaul, on Vega ja era la número 2. El consell de Membres Numeraris de l’entitat aposta per Vega a l’espera que el Patronal de la Fundació (on hi ha present l’Ajuntament, el Banc Sabadell, el Gremi de Fabricants, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Fundació Eurecat) ratifiqui la decisió.

Qui és Isabel Vega?

Isabel Vega va néixer a Sabadell l’any 1970, es va llicenciar com arquitecta l’any 1996. És professora de l’Escola d’Arquitectura del Vallès, del centre universitari de disseny BAU i té un despatx professional propi especialitzat en espai públic i projectes territorials i urbans. Des de l’any 2012 és membre de la Bosch i Cardellach, sent-ne la cap de la secció de Territori i Espai Públic i des de l’any 2019 formava part de la Junta Directiva, al costat de Josep Maria Benaul.

Glòria Dalmau, nova sotsdirectora

Passant Vega a ser directora, el consell també nomena nova vicedirectora: serà Glòria Dalmau. Dalmau és llicenciada en Filosofia i Lletres l’any 1979, va ser docent del Jaume Viladoms i l’institut Sabadell, va tenir diferents funcions al departament d’Ensenyament i Cultura de la Generalitat i actualment està jubilada. Fins ara formava part de la comissió per actualitzar els estatuts de l’entitat.

La Fundació Bosch i Cardellach va néixer als anys 40 del segle passat sota el patrocini de l’alcalde de l’època, Josep Maria Marcet. En virtut d’aquell moment, el president de la Fundació és l’alcalde de cada època, actualment Marta Farrés.

Foto portada: a la dreta, Isabel Vega, en una roda de premsa, el passat mes de març. Autor: J.d.A.

Comments are closed.