Després de la polèmica sorgida arran del procés de selecció del nou director de Ràdio Sabadell, la Junta de Portaveus va aprovar divendres que el nou director acrediti el nivell C de català o, en el seu defecte, aprovi una prova de coneixement lingüístic.
El fet que el procés de selecció per al nou director de Ràdio Sabadell no considerés el coneixement del català com un requisit sinó com un aspecte positiu a valorar va provocar la protesta de tres entitats defensores de la llengua i la cultura catalana (Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, la CAL). També l’Entesa per Sabadell va queixar-se en el seu dia que el català no fos un requisit.
Ara l’Ajuntament inclou una rectificació i sí caldrà acreditar el coneixement de català, ja sigui a través del nivell C o aprovant una prova de coneixement lingüístic. L’ajuntament de Sabadell justifica que les bases no incloguessin el coneixement de català perquè “en l’àmbit periodístic hi ha professionals de gran vàlua que tenen coneixements orals i escrits del català però que no tenen cap homologació”. No obstant, han decidit aplicar el mateix procediment que es fa habitualment per un treballador municipal, i és el de disposar d’una prova de nivell.
El nou director, el mes de juliol
Segons el calendari proposat pel govern local, el nou director de Ràdio Sabadell hauria de ser escollit el proper mes de juliol a través del ple municipal. És una votació que precisa de majoria qualificada, sent necessària una majoria de dos terços (un mínim de 18 regidors). El ple votarà els candidats en funció de l’informe que ha d’elaborar el Consell Consultiu de Ràdio Sabadell, format per representants dels sis partits a l’Ajuntament, directors de mitjans de comunicació locals i periodistes sabadellencs en representació d’àmbits com l’esport, la cultura o l’economia. La convocatòria ha tingut l’interès d’una quinzena de professionals.
Algú sap si tenim un conveni de reciprocitat amb l’estat espanyol, es a dir, si cuan un periodista catalá marcha a treballar a Madrid, o Sevilla o quasevol lloc d’espanya, ha de tenir o no el nivel C de Castellá ?
Demanar el “nivell C” a Madrid a un català és com demanar-lo a un madrileny ja que l’ha après tant o més que un madrileny a l’escola/institut. En canvi, si no es demanés el nivell C de català aquí veuríem els mitjans de comunicació amb faltes tan garrafals com el teu es sense accent,cuan, marcha, castellá, etc. Jo no contractaria ningú així, la veritat.
Si dentro de un año o dos Cataluña es independiente y exigimos el nivel C a los profesionales de lo que ahora es al resto de de España ( es decir, el patio de Cataluña), es sencillo comprender que entre estados soberanos si a un periodista o profesional español para trabajar en Cataluña se le exija el nivel C de catalán, en contraprestación, ellos, para salvaguardar sus puestos de trabajo (como hacemos nosotros) nos exijan algo similar, otro nivel C parecido, que nada tiene que ver con saber hablar el español. Por cierto Jaume, para faltas de ortografía las que veo cometer a los niños catalanohablantes cuando escriben en español, eso si que son faltas de verdad.
Hola.
Degut a la degeneració que ha anat agafant la discussió d’aquesta informació inicial sobre ‘Ràdio Sabadell’, l’enfrontament personal, les faltes de respecte i diversos elements més que vulneren les nostres normes de participació, l’administrador ha decidit suprimir diversos comentaris.
Podeu consultar les normes de participació en el següent enllaç: http://www.isabadell.cat/comunitat/normes-de-participacio-i-condicions-dus.
Disculpeu les molèsties.
Em sembla una correcta decisió. Disculpeu per les molèsties creades.
Si quereis gente políticamente correcta adictos al régimen y que diga amén a todo, creo que habéis tomado el camino correcto. Por mi parte es el último comentario que hago en esta página que pensaba de debate en profundidad, no de estereotipos.
Manuel, vostè parla de “debate en profundidad”? Rellegeixis, sisplau, els comentaris seus a isabadell.cat i, després, si continua pensant que aporta aalgun tipus de “debate en profundidad”, faci’s-ho mirar. A vostè, com a altres, jo me l’he trobat intentant cercar opinions diverses a les notícies publicades. En les opinions que ha publicat el “debate en profundidad” no s’hi troba enlloc, almenys si d’idees és del que es tracta, ara bé, si vostè inclou en el debat de les idees els insults, amenaces, mal to, llenguate ofensiu a persones amb qui divergeix, això ja són figues d’un altre paner.
Flojos son vuestros argumentos cuando tenéis que recurrir a la censura para defenderos.
Manuel: Si ha aprendido a utilizar el teclado debe ser porque alguna habilidad tiene, o sea que no sea bruto y aprenda lo qu epueda, que para eso no hay edad ni condición. Aquí nadie le censura , Vd. mismo se excluye. La redacción se remite a los criterios y “normes de participació” de isabadell.cat. ¿Los ha leído? Pues sus comentarios las vulneran constantemente . Si se da el caso de que Vd és capaz de sostener conversaciones y mantener opiniones sin proyectar insultos, ofensas o amenazas que no sólo no son de dudable credibilidad sino que desprestigian a quien los efectúa y al medio donde se efectúan, no descarte encontrar buena gente con quien compartir debate e intercambiar opinión.
Olvide los fantasmas, soy simplemente una lectora más de este espacio, posiblemente como Vd., ni mantengo intereses políticos particulares ni tratos con el periódico