-
Un centenar de franquícies s’apleguen a Fira Sabadell fins dissabte.
-
“Les franquícies són una bona via per trobar una feina”, asseguren els impulsors del saló.
El primer saló de la franquícia de Catalunya ha començat aquest dijous a Fira Sabadell. Amb el suport de Generalitat, el consistori i la Cambra de Comerç, i el ganxo mediàtic de la coneguda Carmen Lomana, el saló aplega franquiciadors i emprenedors fins dissabte a Fira Sabadell.
Franquicat ha obert portes aquest matí i romandrà accessible fins dissabte. A la nau central de Fira Sabadell hi ha diversos franquiciadors de sectors com l’automoció, el comerç al detall, accessoris tecnològics, vending, alimentació o estètica. Els estands estan a disposició dels ciutadans i emprenedors interessats en accedir a aquesta via d’ocupació o emprenedoria. I és que algunes franquícies viuen ara un gran moment, com la sabadellenca Nostrum, a la vegada que la situació de crisi fa que els cànons a pagar pels franquiciats s’hagin reduït tant que, en alguns casos, fins i tot tendeixen a zero.
L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha inaugurat el saló, conjuntament amb el secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Xavier Gibert, i el regidor Carles Bosch. El saló està organitzat per l’empresa Vital Media Events, que aquest any farà altres salons a Sabadell, com un congrés de creixement personal.
La coneguda Carmen Lomana ha pronunciat una conferència d’inauguració. Més enllà del seu perfil més conegut a la premsa rosa i les pàgines de societat de les revistes, va treballar durant anys en diverses empreses de la borsa britànica i és empresària i col·leccionista de moda. Lomana ha centrat el seu discurs en la importància dels detalls per marcar la diferència als negocis. “Cal fer somiar” i donar personalitat als negocis, assegura, perfumant els comerços per generar sensacions positives. Així mateix, ha recomanat els empleats somriure i no prejutjar la clientela a més de no fer diferències en base a l’aspecte de la gent.
Cal fer sentir a cada client com si fos l’únic del món. Qualsevol comerciant ha de ser una persona de bon caràcter i donar confiança al client. Al cap i a la fi, una botiga pot ser un espai de confiança entre comerciant i client, gairebé com un confessionari”.
Una trentena de persones han seguit la seva conferència, que s’ha acabat amb preguntes per part d’alguns dels assistents. Lomana ha visitat alguns estands i ha dit que “m’he comprat unes espelmes i una cotilla amb la que estaré divina i posaré les fotos al meu Instagram”.
Una via d’ocupació
Les franquícies són vistes per diverses persones com una via per trobar una ocupació. El sector dóna feina a unes 400.000 persones a Espanya, i va a més. A aquest públic es dirigeix Franquicat, que incorpora unes jornades amb xerrades i conferències dirigits a qui vulgui fer un canvi a la seva vida professional.
És el cas de Luis Primera, amb 39 anys i a l’atur des de fa un any, quan l’empresa del sector del metall per la qual treballava el va acomiadar. Primera ha assistit a la fira a la cerca d’una franquícia.
Veig que el mercat laboral m’ofereix poques possibilitats i el sistema ens porta a que cadascú s’ho monti pel seu compte. A més, ja no vull treballar per ningú més”, assegura després de visitar alguns estands d’empreses d’alimentació que venen els seus productes a través de màquines expenedores. “M’han dit que hauria de buscar un local i comprometre’m a vendre els seus productes i mantenir la imatge corporativa. No hauria de pagar cap cànon, però caldria una inversió d’entre 30.000 i 40.000 euros”. Primera assegura que el franquiciador fa els estudis de mercat necessaris per validar que el negoci pot ser viable.
“Franquicat és un saló pels emprenedors i també per la gent que vol créixer”, assegura David Mármol, impulsor del saló, que programa diverses activitats i xerrades de caire professional fins aquest dissabte a Fira Sabadell. Per tenir més informació, podeu visitar el web de Franquicat.