EUiA

EUiA: Sabadell necessita la confluència de les esquerres

  • La coalició d’esquerres demana “reflexió” a l’Entesa i creu que la unitat de les esquerres és possible.

  • Seguiran dins la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció encara que demanin imputar els càrrecs d’ICV-EUiA.

Esquerra Unida i Alternativa ha fet balanç aquest dimarts del curs polític que arriba a la seva fi aquest mes de juliol. El grup d’esquerres es mostra esperançat amb un procés de confluències de les esquerres a Sabadell malgrat que l’Entesa per Sabadell o la CUP s’hagin distanciat en els darrers dies. La portaveu, Marisol Martínez, manté que Sabadell viu una emergència social que exigeix la unitat de les esquerres

Els regidors d’EUiA, Marisol Martínez i Joan Mena, asseguren que el procés liderat a Barcelona per Ada Colau, Guanyem Barcelona, és “il·lusionant” i que pot haver-hi un Guanyem Sabadell, sigui amb aquest o una altre nom, com demanen grups com Unir l’esquerra alternativa a Sabadell o el Procés Constituent, que en major o menor grau demanen una llista a l’esquerra del PSC el més àmplia possible.

En els últims dies, l’Entesa per Sabadell s’ha despenjat d’aquesta voluntat i han fet públic que volen anar junts amb la CUP i el Moviment Popular de Sabadell (més info: ‘L’Entesa rebutja una llista unitària d’esquerres: “estem escarmentats”).

Nosaltres no llencem la tovallola a que hi hagi un Guanyem Sabadell. No abandonarem aquesta possibilitat i no serem qui posi pals a les rodes a un procés il·lusionant que demana unitat i discreció. La gent dels barris demana la unitat de les esquerres i si no la fem, ens castigaran. Si l’aconseguim, tindrem un efecte multiplicador a les urnes”, ha dit Martínez.

Per a la regidora, Sabadell viu un procés d’emergència social, amb l’Ajuntament paralitzat, els barris malmesos, gairebé 20.000 aturats i “gent passant gana”. Així que assegura que les esquerres han de prendre el govern local per plantar-hi cara.

El regidor Joan Mena ha recordat que la sisena Assemblea Nacional d’EUiA ja va demanar pactes amplis d’esquerres (en aquell moment es parlava d’una Siryza catalana, en referència al moviment polític grec que ha guanyat les eleccions europees). “Demanem a tothom alçada de mires. La nova política és deixar si cal les sigles enrere i fer un programa comú”, ha dit Mena.

Tant Mena com Martínez s’han referit a la postura de l’Entesa i asseguren que “ningú podrem canviar la situació de la ciutat sols. Calen plataformes d’unitat. Ningú podrà fer la feina sol; tampoc l’Entesa”. Martínez veu “positiva” l’arribada de Podemos, Mena creu que en relació a ICV s’ha eliminat un obstacle per a la unitat (en referència a la dimissió de Carme Garcia) i Martínez ha lamentat “enormement” la postura de l’Entesa, “que es va crear com un espai de suma de les esquerres però ara ja ha estat presa a Sabadell per la CUP”. Mena ha demanat a l’Entesa “reflexió” i ha dit que calen interlocutors als parlaments autonòmics i estatal per canviar les coses.

EUiA es mantindrà a la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció

En referència al debat intern a la plataforma que exerceix l’acusació particular, EUiA assegura que acatarà les decisions col·legiades. En aquest sentit, garanteixen que seguiran a la plataforma malgrat que l’acusació popular demani la imputació dels 44 alcaldes investigats per cobrar dietes presumptament irregulars a la Federació de Municipis de Catalunya. El cas afecta a cinc alcaldes de la coalició ICV-EUiA. ICV ha avisat que si es demana la imputació dels 44 alcaldes, deixaran la plataforma (més info: ‘Perill de fractura a la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció‘). EUiA, en canvi, seguirà dins.

Foto portada: els regidors d’EUiA, Joan Mena i Marisol Martínez (portaveu). Autor: J.d.A.

10 Comments