Cinema Alliance

Arrenca el mes de cinema francès de l’Alliance i el Cineclub

Els dilluns i dijous, l’Alliance Française de Sabadell i el Cineclub Sabadell projectaran diverses pel·lícules en un nou mes dedicat al cinema francès.

Les projeccions es realitzaran els dilluns a la casa Taulé (seu de l’Alliance Française) i els dijous als Cinemes Imperial de la Rambla de Sabadell. El cicle es va estrenar amb un bon èxit de públic la projecció de La Vie d’Adèle Chapitres 1 i 2, i s’han projectat Camile Claudel 1915 del director Bruno Dumont i Louise-Michel de Benoît Delépine et Gustave de Kervern.

Els amants del cinema francès podran gaudir de L’écume des jours (L’escuma dels dies), una història d’amor entre Colin i Chloé, on l’enfermetat de la noia causada per un nenúfar, enfronta l’amor i la mort per primer cop en un film del director Michel Gondry. Es projectarà el dijous 9 d’octubre a les 20 i a les 22:30 als Cinemes Imperial.

El dilluns 13 d’octubre a les 8 del vespre, es passarà el film Violette de Martin Provost, ens acosta a la biografia d’una dona obertament rupturista i pionera en la exploració de la feminitat a partir de la exposició pública d’una experiència pròpia traumàtica descrita sense embuts.

El 16 d’octubre, amb doble passi a les 20 i a les 22:30 L’inconnu du lac (El desconegut del llac) d’Alain Guiraudie, prendrà la gran pantalla per traslladar-nos un relat homosexual on tots els personatges són masculins, reunits tots ells a l’entorn d’un llac, on pren forma un drama que barreja sexualitat i thriller.

El film restaurat del 1949 del director Jacques Tati, Jour de fête (Dia de festa).Amb aquesta pel·lícula l’espectador pot veure fins a quin punt França ha canviat en poc més de 60 anys, hi trobem encara senyores amb vestits tradicionals als carrers d’un poble ple de pols. El 20 d’octubre a les 20 hores.

El 23 d’octubre, a les 20 i a les 22 hores, es podrà veure el film Les diables (Los diablos), una pel·lícula de l’any 2002 de Christophe Ruggia on crítica la narració habitual que s’acostuma a fer dels nois delinqüents o difícils.

El més del cinema es tancarà el proper 27 d’octubre, amb la projecció La religieuse (La religiosa), de Guillaume Nicloux. Una història real d’una jove monja que es va processar a París per deixar els vots.

El cicle està organitzat un any més per l’Alliance Française de Sabadell i el Cineclub Sabadell.

Comments are closed.