Recollida Medicaments

19 farmàcies sabadellenques participen a la recollida solidària de medicaments

  • Els medicaments recollits es destinaran a entitats assistencials com Càritas o Creu Roja.

  • Hi participaran 500 Farmàcies d’arreu de l’Estat i 900 voluntaris per recollir 30.000 medicaments.

L’Associació Banc Farmacèutic organitza la vuitena Jornada de Recollida de Medicaments el proper dissabte 14 de febrer, al matí, des de les 9 fins les 14 hores.

19 farmàcies de Sabadell, cinc més respecte a l’any anterior, recolliran antisèptics, desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres, locions per a pells atòpiques o apòsits. Tots els medicaments que es recullin han de ser sense prescripció mèdica i es repartirà entre unes 90 entitats com ara Càritas o la Creu Roja.

El farmacèutic i fundador de l’entitat Banc Farmacèutic, Josep Maria Puigjaner, ha agraït “l’esforç de les farmàcies i dels voluntaris”, i ha comentat que “aquesta campanya té per objectiu fomentar l’educació en la gratuïtat i treballar en la solidaritat persona a persona”.

El programa de Voluntariat Sabadell Suma, impulsat per l’ajuntament de Sabadell, ha donat suport a la campanya de captació de voluntaris i voluntàries per la jornada. Aquests tenen com a finalitat promoure la iniciativa, amb l’ajuda del farmacèutic, i animar els ciutadans que entrin a la farmàcia a col·laborar comprant algun medicament de la llista facilitada pel responsable sanitari de les entitats.

En aquest sentit, la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha animat a tots els ciutadans i ciutadanes “que aquest dissabte s’acostin a una de les farmàcies que col·laboren en la campanya per comprar un medicament per a qui ho necessita, i que ajudin a cobrir la necessitat de medicaments de les persones més vulnerables de la nostra societat. El nostre repte és consolidar aquesta iniciativa a la societat i que això ens permeti també augmentar el nombre de voluntaris”.

Recollida a 500 farmàcies

A la recollida de medicaments, hi participaran unes 500 farmàcies  repartides en les províncies de Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Màlaga, Saragossa, Badajoz, Sevilla, Tarragona i Lleida. Al mateix temps serà necessària la participació de 900 voluntaris per aconseguir l’objectiu de recollir els més de 30.000 medicaments sense prescripció mèdica sol·licitats per 90 entitats assistencials de tot l’Estat.

Jordi Cetrà, coordinador de la campanya a Sabadell, ha assenyalat “que la necessitat és molt gran i el punt clau són els voluntaris. Sense ells la campanya no seria viable. A més, vull aprofitar per fer una crida a la solidaritat ciutadana, ja que amb una petita inversió pot fer molt per les persones més necessitades”.

Foto portada: Presentació de la jornada de Recollida de Medicaments. Autor: David B.

Comments are closed.