-
L’ens comarcal fa aquest juliol un seguit de cursos de cuina d’aprofitament.
-
Cada any es llencen 100.000 tones d’aliments en bon estat a Catalunya.
El Consorci de Residus del Vallès Occidental organitza aquest mes de juliol un seguit de cursos de cuina per no malbaratar aliments. En total, són 13 sessions, de les quals es faran quatre a Sabadell. Volen aconseguir que es malgasti menys, cosa que anirà bé per la butxaca, més en els temps que corren.
Segons el Consorci de Residus del Vallès Occidental, en els cursos s’explicaran receptes de cuina d’aprofitament i es donaran consells sobre la conservació d’alimennts. Cada any es llencen a Catalunya 100.000 tones de menjar en bon estat. Bona part es podria aprofitar simplement amb un canvi d’hàbits.
El Consorci assegura que “cada decisió que prenem és important, ja que es converteix en un estalvi econòmic i ambiental. Els cursos són gratuïts però cal inscriure’s amb antel·lació. Els participants rebran un seguit de receptes per aprofitar i conservar millor els aliments, a més de donar-los altres usos. També tindran una guia per cuinar de forma sostenible i aprofitar al màxim els aliments.
Aquests cursos formen part d’una campanya més àmplia que ha fet el Consorci de Residus per reduir la generació de deixalles.
Espais i dates
En total, es faran una quinzena de cursos, dels quals quatre són a Sabadell:
· 17 de juliol: al centre cívic de la Creu Alta- Cal Balsach.
· 19 de juliol: al centre cívic de la Creu Alta-Cal Balsach.
· 24 de juliol: al Vapor Llonch.
· 26 de juliol: al Vapor Llonch.