Foto portada: Martínez, Serracant, Berlanga i Fernàndez, aquest divendres. Autor: J.d.A.

El pressupost destinat a l’emergència social pujarà un 15 per cent l’any 2016

El pressupost destinat a l’emergència social pujarà un 16 per cent aquest any, segons han presentat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i els tres tinents d’alcalde. Entre les mesures més destacades, hi ha la rehabilitació d’una vintena de pisos al barri de Ca n’Oriac per a emergència social.

Segons ha fet públic l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), si l’increment global del pressupost és del sis per cent, el del pla de xoc destinat a emergència social serà del 16 per cent. Entre les mesures més destacades s’han presentat les següents.

Polítiques socials

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de l’àrea social, Joan Berlanga (Unitat pel Canvi), s’ha posat en marxa el Servei d’Atenció a l’Emergència Social a la plaça del Gas. Així mateix, s’incrementaran un 14 per cent les prestacions d’urgència (habitatge, subministraments, alimentació o medicaments). El número de programes d’alimentació infantil i juvenil a l’estiu arribaran a tres zones (l’any passat es va fer un programa pilot a Can Puiggener). Es donaran 205 noves beques menjador a primària i es vol doblar el número de beques a secundària. D’altra banda, el Rebost Solidari es diversificarà i s’ha acabat amb la llista d’espera del servei d’atenció domiciliària.

Habitatge

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant (Crida) ha fet públic que es rehabilitaran una vintena de pisos al carrer Balaguer, al barri de Ca n’Oriac, que seran destinat a emergència social. Així es preveu arribar a acords amb la banca per rebre mig centenar de pisos (es reserven 125.000 euros per aquest efecte). “L’objectiu és obtenir un total de 70 pisos per a emergència social aquest any”, ha dit Serracant. Es rehabilitaran dos pisos per a persones sense sostre, que gestiona l’entitat Actua Vallès. I es destinaran 60.000 euros a tasques de suports a les comunitats de veïns en zones problemàtiques.

Ocupació

La tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez (Guanyem), ha manifestat que durant l’any 2016 hi haurà uns 50 nous plans d’ocupació (amb una partida de mig milió d’euros). Especialment enfocat a joves, majors de 45 anys i altres col·lectius de difícil inserció laboral.

Foto portada: Martínez, Serracant, Berlanga i Fernàndez, aquest divendres. Autor: J.d.A.

Comments are closed.