Foto portada: el president de la JAS, Jordi Molins. Autor: Ajuntament/ cedida

El ciclista David de la Cruz, millor esportista de Sabadell del 2015; la Joventut Atlètica Sabadell, millor entitat

  • El ciclista va disputar el Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, entre altres proves, l’any passat.

  • Continuïsme en el format de la festa, la primera organitzada pel quatripartit.

Victòria pel ciclisme a la 63ª edició de la Festa de l’Esport de Sabadell. Els tres millors esportistes de l’any practiquen d’una forma o una altra les dues rodes. El millor esportista ha estat David de la Cruz, seguit de Sandra Santanyes i el triatleta Miquel Blanchart. En quant a entitats, la JAS ha estat la vencedora en la categoria de millor entitat esportiva. Unes 300 persones han assistit a la 63ª edició de la Festa de l’Esport de Sabadell.

El ciclista David de la Cruz ha estat escollit aquest dijous com el millor esportista de Sabadell de l’any 2015. La també ciclista Sandra Santanyes ha estat la segona classificada i el triatleta Miquel Blanchart ha estat el tercer classificat. Entre altres proves, el ciclista d’Espronceda va participar l’any passat al Giro d’Itàlia i la Vuelta Ciclista a Espanya, dues de les tres principals proves ciclistes. De la Cruz no ha pogut estar a l’acte, ja que està competint a Bèlgica, però ha expressat unes paraules a través d’un escrit llegit pel seu amic i atleta Jordi Cruz: “em sento orgullós de portar el nom de Sabadell pel món”. Ha agraït el premi i ha destacat el suport que ha tingut al llarg de la seva carrera esportiva del Panathlon Club, la JAS o l’atleta Miguel Quesada.

La JAS, millor entitat

La Joventut Atlètica Sabadell ha estat escollida com a millor entitat, seguida de la Unió Excursionista Sabadell i del CE Sant Nicolau. El membre de la JAS, Jordi Molins, ha agraït el premi i s’ha mostrat “convençut que les deu entitats finalistes i moltes que ho han estat mereixerien estar aquí dalt amb nosaltres ja que fan molta feina i la fan ben feta”. Molins ha agraït a la ciutat l’esforç que fa per mantenir la Pista Coberta d’Atletisme: “sabem que és cara de mantenir però tot l’atletisme en pista coberta de Catalunya gira al voltant d’aquesta instal·lació i hem d’estar orgullosos de tenir-la”.

Si no podeu veure les fotos, ho podeu fer aquí: ‘Festa de l’esport 2016

Per la seva part, Club Falcons, Creu Alta Sabadell Bàsquet i l’Escola de Futbol de Sabadell han estat reconeguts amb el premi a la promoció de l’esport, patrocinat per SMATSA – Àgora Grup. El CN Sabadell ha rebut, com és habitual, una menció especial ja que no participava en la categoria d’entitat donat el seu especial volum d’activitats i pràctiques esportives.

Toni Padilla, Memorial Joaquim Gorgori

El cap d’esports del diari Ara, Toni Padilla, ha rebut el Memorial Joaquim Gorgori al periodisme esportiu, que ha arribat a la 29ª edició. El sabadellenc Padilla ha estat vinculat a Matadepera Ràdio, Ràdio Sabadell, El 9 Nou, Vilaweb TV i també és fundador de la revista Panenka, a més d’escriure el volum Brasil 1950. Padilla ha assegurat que li feia molta “il·lusió” el premi. Ha destacat el vincle important entre el teixit esportiu sabadellenc i el periodisme esportiu. Padilla, i també el copresentador de la gala, Sergi Garcés, ha recordat també ‘Quimet’ Fité, mort durant l’any passat.

La Festa de l’Esport ha comptat amb el mateix format que en els darrers anys, malgrat les crítiques aixecades per part de l’oposició política en els darrers mandats. El canvi més important ha estat incorporat una copresentadora, la periodista de Rac1 Laura Rosel, i una menció a la tasca en eines 2.0 de tres clubs esportius. La festa ha estat dinamitzada per quatre actuacions de membres de Soul Dance Center.

Foto portada: De la Cruz, en una prova. 

Comments are closed.