Fernàndez deixa “claríssim” que l’Ajuntament no posarà més diners per salvar el Centre d’Esports

  • L’Ajuntament va aportar 300.000 euros l’any 2015 al Centre d’Esports.

  • Martínez demana “els comptes clars i papers sobre la taula” per donar suport a l’entitat arlequinada.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha deixat de nou clar aquest divendres que el consistori no posarà més diners públics per salvar el Centre d’Esports Sabadell. L’executiu crearà una taula de debat sobre la situació del club i es presta a acompanyar a nivell institucional el club arlequinat. Però demanen tenir tota la informació i posen en valor que l’any 2015 ja van destinar 300.000 euros a l’entitat arlequinada.

El consistori en ple va aprovar aquest dijous una moció de suport al Centre d’Esports Sabadell (més info: ‘Compromís municipal pel CE Sabadell‘). Un dia després, l’alcalde, Juli Fernàndez, i la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora d’Esports, Marisol Martínez, han anunciat la creació d’una taula de debat i anàlisi sobre la situació del club. Una taula molt àmplia: el govern vol que en formin part els grups municipals, la junta del Centre d’Esports, representants de la resta d’equips de futbol de la ciutat, la junta de la Fundació de l’Esport sabadellenc, un representant dels mitjans de comunicació, les penyes, gent de la campanya ciutadana #teneCESitamos, experts de l’àmbit econòmic, representants d’administracions supramunicipals i personal tècnic. Tot per analitzar la situació del club, que la directiva i l’afició arlequinada entenen com a crítica, i per buscar alternatives. El compromís municipal és aquest: acompanyar al club a nivell institucional i assessorar-los. En cap cas, aportar més diners públics. “Això està claríssim”, ha apuntat Fernàndez a preguntes dels mitjans.

L’Ajuntament ja destina molts recursos i cal prioritzar els diners públics. Fem una aportació econòmica molt important, més que a la resta de clubs de la ciutat i més que molts ajuntaments a clubs de futbol de la Segona Divisió B”, ha apuntat l’alcalde.

La regidora d’Esports ha concretat: l’any 2015 el consistori va pagar 130.000 euros en consums i va bonificar l’ús de les instal·lacions municipals per part del club per un total de 170.000 euros. En total, 300.000 euros de suport municipal en un any. Més tot un seguit de fraccionaments del deute històric amb el consistori, i que supera els 100.000 euros. Martínez ha revelat que l’Ajuntament (accionista del club via la Fundació de l’Esport sabadellenc) no ha rebut fins aquest mateix dijous a la tarda la situació econòmica i financera de l’entitat arlequinada.

Si no sabem la magnitud de la tragèdia, no podem posar la tireta. Sona que hi ha interès per part d’un inversor però desconeixem la proposta. I tampoc sabem a quina quantitat ascendeix el deute més enllà de saber que no es paga als treballadors i que es deuen diners a la Seguretat Social i a Hisenda”, ha apuntat Martínez.

De fet, tant Fernàndez com Martínez han plantejat un doble posicionament. Per un costat com a administració donaran suport institucional però salvant les distàncies: es tracta d’un club privat que depèn dels seus gestors. En boca de Fernàndez: “la responsabilitat de salvar el Centre d’Esports és del Centre d’Esports i dels seus gestors. No el salvarà l’Ajuntament”. Per l’altre costat com a accionistes, el consistori vol tenir “la informació al detall”. En boca de Martínez: “els comptes clars i els papers sobre la taula”.

El CE Sabadell, agraït amb l’afició desplaçada a la plaça Sant Roc

Per la seva part, el Centre d’Esports Sabadell ha emès un comunicat per agraïr de forma “profunda” als socis i simpatitzants que es van desplaçar fins la porta de l’Ajuntament “per fer visible, d’una forma ben cívica i reivindicativa, que el club necessita el suport de totes les institucions per seguir amb vida”. Així mateix, celebren que el ple municipal hagi debatut al voltant del “delicat moment econòmic de l’entitat”. “Esperem que es pugui trobar una via de col·laboració envers una entitat de 113 anys d’història que no deixa de ser un dels patrimonis més importants que té la ciutat de Sabadell”, finalitzen.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la regidora d’Esports, Marisol Martínez. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.