PSC Sabadell Balanç

Els socialistes presenten el balanç del curs polític

  • Els portaveus del PSC valoren positivament la tasca realitzada pel govern municipal al primer any d’aquest mandat.

  • S’anuncia un cicle de conferències per a recuperar la figura de Jaume Viladoms.

PSC de Sabadell ha presentat la valoració del curs polític,i les seves prioritats per al vinent en un esmorzar amb la premsa. Els portaveus socialistes han destacat la seva tasca per “continuar fent de Sabadell una ciutat cohesionada, pel manteniment dels serveis públics i per salvaguardar la sostenibilitat econòmica municipal”.

Quatre línies prioritàries

Joan Manau, primer secretari del PSC local ha traçat les quatre línies prioritàries de la gestió del partit al govern de la ciutat: “fer de Sabadell una ciutat cohesionada, minimitzar els efectes de la crisi, sobretot entre qui pitjor ho està passant, mantenir els serveis públics, apostar pel creixement econòmic com a eina per sortir millor de la crisi, i salvaguardar la sostenibilitat econòmica municipal”.

Crítiques a CiU

Paco Fernández, secretari d’organització i política municipal, ha manifestat que “des del primer dia hem buscat acords i consensos amb la resta de grups municipals, perquè entenem que Sabadell i el benestar de la ciutadania són prioritaris, en especial davant de l’atac al municipalisme per part del govern de l’estat”. Tot i així, ha lamentat el paper de CiU, “que no és municipalista i només l’interessa la Generalitat, com demostra CiU de Sabadell, que prefereix defensar el govern català abans que posar-se al costat de la ciutadania sabadellenca”.

Suport a les persones

La regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, ha explicat les polítiques dutes a terme a favor de la cohesió social, com el rebost solidari, l’increment pressupostari per a serveis socials, l’atenció a persones aturades… “La crisi no és una excusa per aplicar determinada ideologia antisocial”. En relació a les polítiques que s’estan aplicant per part del govern municipal ha afirmat que “som l’únic suport de la gent que ho està passant malament, vist com actuen el govern de l’Estat i el de la Generalitat, sentint-nos sols en aquest suport a la gent”.

Situació financera

Montserrat Capdevila, diputada al Parlament de Catalunya i regidora a l’Ajuntament de Sabadell, ha parlat sobre la tasca per ràpida recuperació i sortida de la crisi. Així ha detallat els esforços en educació i promoció econòmica, l’aposta per la recuperació de la indústria, la cerca de noves empreses, el suport a l’auto-ocupació, a la creació de noves empreses, al comerç i les empreses en crisi. “S’equivoca –va manifestar- qui afirmi que la situació financera de l’Ajuntament de Sabadell és dolenta, perquè continua estant en la franja mitja-baixa en endeutament per habitant”.

Recuperar Jaume Viladoms

Cristian Sánchez, viceprimer secretari del PSC ha mostrat les línies bàsiques que desenvoluparà el partit als propers mesos, insistint en “estar al costat de la ciutadania, facilitant el debat i la participació amb la ciutadania i la societat civil sabadellenques, i estant presents sempre a la vida de la ciutat”.

També ha informat que s’organitzarà un cicle de conferències sobre economia i política per demostrar que hi ha alternatives i polítiques diferents a la les de les dretes catalanes i espanyoles. El cicle recuperarà la figura de Jaume Viladoms, “referent i fundador del socialisme democràtic a Sabadell i Catalunya, i formador de generacions en l’anàlisi crítica de la realitat”.

Finalment, el PSC de Sabadell ha valorat la manifestació d’ahir a Sabadell contra les mesures i retallades del govern de Rajoy: “és lògic i important que la gent reaccioni, i que faci valer els seus drets polítics”.

Foto Portada: PSC

Comments are closed.