Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, Ricard Ustrell i Xavier Bundó. Autor: R.Benet.

Aplaudiments i xiulets al pregó de la Festa Major

  • Ustrell i Bundó obren la Festa Major donant la veu als assistents.

  • Xiulets de la plaça Sant Roc al ser anomenats Ayuso (PSC), Gesa (PP) i Ciutadans.

Els periodistes sabadellencs Ricard Ustrell i Xavier Bundó han obert la Festa Major de Sabadell amb un pregó radiofònic, on els pregoners han donat la veu als assistents des de la plaça Sant Roc. Un pregó basat en peticions d’aplaudiment que, malgrat tot, ha aixecat xiulets dedicats per a alguns representants polítics.

Puntuals, els periodistes de Catalunya Ràdio Ricard Ustrell i de Rac1 Xavier Bundó han sortit al balcó de l’Ajuntament. Al costat, i com és tradicional, regidors de tots els partits amb representació municipal i a plaça, al voltant d’un miler de persones, assistència ha estat un xic inferior a la d’altres anys.

Posats en acció, Ustrell i Bundó s’han alternat al micròfon, presentant alguns dels regidors, no sense cert sarcasme en alguns casos. Per exemple, a Rossinyol (Partit Demòcrata, abans Convergència): “no li passen els anys… està igual que el primer dia… i mira que fa d’anys ja…”, l’ha dit Ustrell. La mera referència al portaveu socialista, Josep Ayuso, ha aixecat xiulets de part de la plaça Sant Roc, que han seguit al referir-se a Ciutadans i també al portaveu popular, Esteban Gesa. Però a diferència de l’any passat ha aguantat al balcó tot el pregó. Les imitacions d’Oriol Cruz al ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, el van empènyer a marxar el 2015.

Després de demanar una sèrie d’aplaudiments (pels desnonaments aturats per la PAHCS, per la paciència de la ciutadania amb les obres del Passeig, pels membres de la Roda de la Pau), els pregoners s’han disposat a fer el mateix des de la plaça. Han assegurat que, com a periodistes de ràdio, es dediquen des de fa temps a donar la veu a la ciutadania. Des d’allà, i micròfon en mà, ciutadans i membres d’algunes entitats han demanat aplaudiments per motius diferents: en record de Pere Quart, per les Barraques, en reclamació de més espais per a les entitats…

El pregó ha acabat evocant el cantautor sabadellenc Albert Pla, donant a entendre que havia assistit al pregó i cantaria des de l’església de Sant Fèlix. Un cop resolt l’enigma, posant la seva música pels altaveus.

Mapping en record de Joan Oliver

Ustrell i Bundó, després del tradicional ‘Visca la Festa Major’ han donat peu a un mapping projectat sobre la façana de l’Ajuntament amb motiu de l’any Joan Oliver. El programa d’actes recorda el 30 anys de la mort de l’escriptor sabadellenc. L’audiovisual es projectarà de nou després del concert dels Blaumut a la plaça Sant Roc i cap a la mitjanit.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, Ricard Ustrell i Xavier Bundó. Autor: R.Benet. 

3 Comments