Foto portada: cintes i gravacions. Autor: cedida.

L’Arxiu Històric rep una cessió de vídeos sobre la Transició a Sabadell

L’Arxiu Històric de Sabadell ha incorporat al seu fons una sèrie de pel·lícules filmades en Súper 8 pel militant del PSUC Lluís Solana Canut. Es tracta de tot un seguit d’imatges d’entre els anys 1976 i 1979. Es tracta dels anys més importants de la Transició a Sabadell, des de la caiguda de l’alcalde Burrull fins la presa de possessió de l’alcalde Farrés.

Solana Canut va filmar mítings, campanys electorals, manifestacions, protestes i entre altres la presa de possessió d’Antoni Farrés com alcalde. Les gravacions s’incorporen al fons audiovisual de l’Arxiu Històric de Sabadell després de la cessió de la seva vídua, Montserrat Grau. “Ajudarà a enriquir el fons audiovisual de Sabadell”, ha valorat la regidora de Cultura, Montserrat Chacon (ERC).

Algunes de les gravacions ja es poden veure al canal de Youtube de l’Arxiu Històric, coincidint amb el Dia Mundial de Patrimoni Audiovisual aquest 27 d’octubre. Es tracta d’una iniciativa de la UNESCO per reconèixer el cinema, la televisió i les emissions de ràdio, entre altres.

En concret, hi ha cinc gravacions: l’històrica manifestació de la Diada del 1976 a Sant Boi, diverses activitats del PSUC, l’any 1977, la campanya de les eleccions generals del 1977, un míting de Santiago Carrillo (PCE) a Sabadell al 79 i 30 minuts sobre la campanya de les eleccions municipals del 79 guanyades per Farrés.

Foto portada: el material entregat a l’Arxiu Històric. Autor: Ajuntament / cedida. 

Comments are closed.