Rescatats dos sabadellencs d’un refugi de Queralbs

Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) han rescatat aquest dissabte en bon estat un grup d’excursionistes que es trobaven bloquejats al refugi de Coma de Vaca a Queralbs (Ripollès).

El grup d’excursionistes va alertar el divendres a les 10:25 hores del matí, de la impossibilitat de continuar la marxa i arribar fins al lloc on tenien el vehicle a causa de les males condicions meteorològiques que hi havia a la zona.

Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat van intentar aproximar-se per evacuar-los, però el fort vent que bufava, va fer impossible arribar-hi. Per això, els GRAE es van desplaçar per terra fins on es trobava el grup per proveir-los per poder passar la nit al refugi.




Dissabte al matí els efectius GRAE han dut a terme un segon intent d’aproximació amb helicòpter, però les condicions de vent tampoc ho han fet possible el rescat. Altre cop s’han desplaçat per terra fins al refugi i se’ls ha acompanyat a peu en el trajecte de tornada fins al collet de la Gralla. Des d’allà, amb el suport d’efectius de la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra, se’ls ha traslladat amb vehicle fins a Tregurà de Dalt i, posteriorment fins a Setcases (Vallter) on tenien els vehicles. Els quatre membres del grup han arribat en bon estat i no han requerit assistència sanitària.

El refugi de Coma de Vaca on han passat la nit els quatre excursionistes es troba a gairebé 2.000 metres d’alçada als peus del Puig del Balandrau, just en l’encreuament dels rius Freser i Coma de Vaca.

Foto portada: rescat dels excursionistes. Autor: Bombers de la Generalitat.

Comments are closed.