Esteban Gesa, PP. Autor: David B.

El PP proposa una reunió a quatre bandes per resoldre el conflicte d’SMATSA

El Partit Popular de Sabadell reclama una reunió amb tots els agents implicats en el cas SMATSA. El president local dels populars, Esteban Gesa, exigeix més transparència a l’Ajuntament sobre la intenció de remunicipalitzar el servei de neteja i recollida d’escombraries.

Des del PP demanen a l’ajuntament de Sabadell que faci seure a la mateixa taula a SMATSA, els sindicats de l’empresa concessionària, l’oposició i el mateix govern quatripartit. Els populars reclamen “voluntat política” per resoldre el conflicte entre el consistori i SMATSA per la remunicipalització del servei.

L’acabat d’escollir president del PP de Sabadell, Esteban Gesa, ha explicat aquest divendres que els populars s’han reunit amb el govern local, l’empresa concessionària i els sindicats, i assegura que els hi arriben “versions contradictòries”. “Pel bé de la transparència”, el popular demana una reunió a quatre bandes.

“No és un tema difícil de fer, és voluntat política i, evidentment, si aquesta voluntat no existeix, no voldria pensar malament perquè no es pot fer una cosa tan senzilla com aquesta”, explica Gesa.

Recentment, l’Ajuntament ha obert cinc expedients a SMATSA, i Gesa assegura que el consistori els ha acompanyat d’un informe tècnic fet per l’assessor del govern Jordi Colomer. El regidor popular reclama que “hi ha d’haver un informe fet per tècnics de la casa i no únicament per un assessor de l’Ajuntament”. A més, Gesa critica que la comissió de seguiment d’SMATSA no s’hagi reunit en els darrers dos anys, quan s’hauria de fer cada mig any (més info: ‘Serracant anuncia sancions contra SMATSA‘).

30.000 euros a un bufet extern

Per tenir un informe previ per revisar el plec de condicions del contracte d’SMATSA, Gesa assegura que l’Ajuntament ha pagat 30.000 euros al bufet d’advocats Roca Junyent. El popular es pregunta per què els tècnics jurídics de l’Ajuntament no han pogut fer aquest informe.

Segons fonts municipals, el contracte amb el bufet Roca Junyent és de caràcter menor. Aquests tipus de contractes tenen una quantia màxima de 18.000 euros, quedant lluny dels 30.000 esmentats pel portaveu popular.

Foto portada: Esteban Gesa. Autor: David B..

Comments are closed.