Parc del Nord Sabadell

100 camions al dia durant quatre mesos entre el Parc del Nord i Castellar per retirar les terres

El departament de Territori i Sostenibilitat inicia aquesta setmana la retirada de les terres dipositades al la zona del Parc del Nord. Les obres comptaran amb uns 3,6 milions euros de pressupost.

Aquesta setmana s’inicien les obres de retirada de la zona del Parc del Nord, un projecte pels qual el veïnat de la zona porta lluitant des de l’estiu de 2014. El projecte d’ obres, que s’ha adjudicat a l’empresa Excavacions y Construcciones Benjumea SA, consisteix en la retirada de 116.000 metres cúbics de terra, extreta durant les obres de construcció dels Ferrocarrils de la Generalitat. Les terres contaminades per les restes de runa i material de construcció dels anys 70 i 80 seran extretes amb uns 30 camions que faran uns 100 viatges al dia des del Parc del Nord fins a Castellar del Vallès, on la runa serà avocada a la pedrera de Vallsallent.

Durada de quatre mesos

Les terres que es van retirar durant la construcció de la línia FGC, van ser abocades al Parc del Nord amb el consens de l’Ajuntament, en època del govern socialista, qui després va exigir la retirada de les terres. Fa ja més de deu anys que s’havia pactat un projecte per aquest parc.

Després d’una llarga lluita per part de les associacions de veïns i la Comissió Parc del nord, s’espera que a finals d’aquest proper hivern les terres estiguin completament retirades del parc. Un cop finalitzat aquest projecte caldrà planificar el futur d’aquesta zona del parc.

Foto portada: terres al parc del Nord, fa uns mesos. Autor: J.d.A.