100 persones es concentren davant el CAP Sud contra el tancament estival

Des de fa dos estius, el Centre d’Atenció Primària Sud, que dóna servei als barris d’Espronceda i Campoamor, tanca durant el mes d’agost. Tot el dia. Les associacions veinals de la zona no volen que l’any 2014 continuï aquesta dinàmica. Han fet una nova concentració contra el tancament.

Cada dues setmanes asseguren que hi haurà una protesta davant el CAP Sud, fins que l’Institut Català de la Salut respongui a les reivindicacions del moviment veinal. La campanya ha estat iniciada per la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, la FAVS. Durant la protesta s’ha llegit un manifest que posava negre sobre clar el malestar pel fet que alguns ciutadans hagin de desplaçar-se per rebre atenció mèdica primària.

El tancament dels CAPs és una cosa més en la lluita per destruir la sanitat pública. Primer ens tanquen un centre, després dos, després cinc i diuen que com que la gent no va al CAP en tancaran més, quan en realitat no hi van perquè els hi han tancat”, ha lamentat el vocal de Sanitat de la FAV, Antonio Ontiveros, en declaracions a Ràdio Sabadell. Ontiveros manté que “Sabadell té la pitjor sanitat de Catalunya” a causa d’una “discriminació històrica”.

La FAV preveu repetir les concentracions cada dues setmanes en un centre d’atenció primària. Fins que l’Institut Català de la Salut deixi de banda els tancaments dels ambulatoris el mes d’agost. L’any 2014 van tancar durant tot el mes el CAP Sud, Gràcia, Poblenou i La Concòrdia. A més, altres, com el CAP Can Rull, CAP Torre-romeu, CAP Creu Alta van tancar a les tardes.

Foto portada: concentració d’aquest dimecres, davant el CAP Sud. Autor: A.Lorca (cedida).