FGC Plaça d'Espanya

Així es diran les tres noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell

Les tres noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell que s’inauguraran la primavera vinent, si es compleixen el terminis, ja tenen nom. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) l’ha aprovat en base a la proposta municipal que, segons l’Ajuntament, està consensuada amb el veinat.

El passat 12 de setembre es van inaugurar les noves estacions ‘Can Feu / Gràcia’ i ‘Plaça Major’, que substituïen les històriques ‘Sabadell Estació’ i ‘Sabadell Rambla’. Les tres noves estacions, situades al carrer de Pi i Margall, la plaça d’Espanya i el parc del Nord ja tenen nom oficial. Si no hi ha cap nou retard, entraran en servei la propera primavera, posant punt i final a la principal inversió pública a Sabadell en els darrers 40 anys. La Generalitat haurà invertit més de 400 milions d’euros en fer cinc noves estacions a la ciutat. Els noms s’han aprovat per l’ATM i seran els següents:

  • L’estació situada al carrer de Pi i Margall, entre l’Eix Macià i la plaça de la Creu Alta es dirà finalment ‘La Creu Alta‘. No apareixerà la denominació Eix Macià, defensada inicialment pel govern català i FGC. Segons l’Ajuntament, respon a una reivindicació de l’associació de veïns des de fa anys.
  • En quant a l’estació de la plaça d’Espanya, es dirà simplement ‘Sabadell Nord‘. És el mateix nom que té l’estació de RENFE ubicada a la mateixa plaça. La plaça d’Espanya es convertirà en el principal nodus de comunicació a Sabadell, ja que tindrà estació de RENFE i de FGC i, òbviament, un intercanviador entre elles.
  • Finalment, l’estació que tanca la línia S2, situada a la zona nord de Sabadell i en concret a la Plana del Pintor es dirà ‘Sabadell Parc del Nord‘. En aquest cas s’ha tingut en compte que aquest és el nom que va proposarla Comissió Parc del Nord, asseguren fonts municipals.

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, manté que s’han respectat les peticions veïnals: “aquestes són decisions que ajuden a fer que la ciutadania s’identifiqui amb els espais i que augmenti el seu sentiment de pertinença al lloc”.

Foto portada: projecte de la plaça d’Espanya. Autor: Ajuntament / cedida.