Foto portada: l'avinguda de Matadepera, a Ca n'Oriac, un diumenge. Autor: J.d.A.

Canvis als carrers per a vianants els caps de setmana i festius

L’Ajuntament allargarà el tall de carrers durant els caps de setmana i festius fins a finals d’any, però farà algunes modificacions a partir de la segona quinzena de setembre, i un cop que passin els dies de Festa Major i el pont de la Diada. Així si el tall de les avingudes de Matadepera, Concòrdia i Barberà o de l’eix central seguiran uns mesos més, alguns carrers secundaris seran reoberts a la circulació també en festius. 

És el cas dels carrers de Sant Miquel, a La Creu Alta, i de Sant Sebastià i Salvany, a l’Eixample. L’Ajuntament considera que després d’uns mesos el tall de carrers no ha comportat més vianants perquè hi ha places i avingudes properes, com la plaça de Montserrat Roig a l’Eixample o la nova del Vapor Cusidó i la plaça dels Usatges, a La Creu Alta. Per tant, la mesura es reverteix i ja no seran per a vianants els dissabtes, diumenges i festius.

Tall avinguda de Barberà. Autor: David B.
Tall avinguda de Barberà. Autor: David B.

En canvi, la mesura s’allarga almenys fins a finals d’any en altres espais. És el cas d’un tram de l’avinguda de Matadepera, un altre tram de l’avinguda de la Concòrdia, un tram de l’avinguda de Barberà i l’eix Via Massagué – Passeig Manresa – Passeig de la plaça Major – Rambla, al Centre.

També seguirà tallat als vehicles a motor el tram del carrer de l’Església Romànica, a la Creu de Barberà, ja que sí es detecten vianants els caps de setmana i festius.

Des de maig

El tall de carrers es practica des de mes de maig, quan va començar el desconfinament després de mes i mig de reclusió domiciliària de la majoria de la població. Llavors es va optar per tallar el trànsit alguns carrers durant els dissabtes, diumenges i festius. Així l’eix central va passar a estar tallat també els dissabtes, mentre que nous carrers van convertir-se en zones de vianants. Els dies laborables, no obstant, seguien estant oberts a la mobilitat a motor.

Foto portada: l’avinguda de Matadepera, a Ca n’Oriac, un diumenge. Autor: J.d.A.