Obres FGC Gracia - Can Feu

Canvis en la mobilitat al barri de Gràcia

Dilluns es faran efectius els canvis de direcció d’alguns dels carrers del barri de Gràcia amb l’objectiu de “rehumanitzar-los i tornar-los a la ciutadania” tal com ha apuntat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

L’Ajuntament pretén que els voltants de la nova estació de Ferrocarrils Gràcia – Can Feu siguin més accessibles per als vianants i no tant per als vehicles.

Amb les noves obertures dels carrers del barri de Gràcia, podem aconseguir pacificar el barri fent que les persones tinguin millor accessibilitat per davant dels vehicles”, ha manifestat Guerrero.

A partir de dilluns es realitzarà l’obertura del carrer de l’Enginyer Playà entre el carrer de Cèsar Torras i el carrer de Sobarber en una zona de prioritat per a vianants. S’obrirà el pas de l’Enginyer Playà entre el carrer de l’Arxiver Clausellas i el carrer del Comte Jofre i la rambla d’Ibèria com a zona de prioritat per a vianants.

Planols Can Feu-Gracia
Plànol de les noves direccions del barri de Gràcia.

El carrer de Fraser Lawton serà de sentit únic entre el carrer de Caresmar i la rambla d’Ibèria. El carrer del Riu-sec serà de sentit únic entre la rambla d’Ibèria i el carrer de Permanyer. El carrer de Cèsar Torras serà de sentit únic entre el carrer del Pintor Borrassà i el passeig de Can Feu,  i el carrer de Sant Jordi serà de sentit únic en direcció la carretera de Molins de Rei, d’altra banda, la carretera de Molins de Rei també serà de sentit únic entre el carrer de Sant Jordi i la plaça d’Anselm Clavé.

També s’inaugurarà el nou carril bici al carrer de l’Enginyer Playà, que continuarà entre la rambla d’Ibèria, el passeig de Can Feu i està previst que arribi en un futur fins el nord de la ciutat.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha explicat que l’antic espai dels Ferrocarrils destinat a aparcament, “no serà un aparcament, serà un nou espai complementari a aquesta nova rambla oberta al voltant de l’estació i que conectarà amb l’espai central de la ciutat”.

Foto portada: nou espai al voltant de l’estació Gràcia-Can Feu. Autor: David B.