Centre Cívic Sant oleguer. Autor: David B.

El centre cívic de Sant Oleguer celebra 20 anys

L’equipament del carrer de Sol i Padrís es va inaugurar l’any 1997 després d’una reivindicació del veïnat. L’any 1989, coincidint amb la Festa Major del barri, un grup de veïns i veïnes acompanyats per l’Associació de Veïns Sol i Padrís Sant Oleguer i el Club de Jubilats de ronda de Bellesguard, van dur a terme diferents accions reivindicatives per exigir a l’Ajuntament la construcció d’un equipament cívic.

Per celebrar aquests primers 20 anys de vida del Centre Cívic de Sant Oleguer s’ha dissenyat un programa d’activitats que duran a terme les entitats que fan ús de l’espai de forma habitual, juntament amb la col·laboració de les que han participat en les activitats que s’hi han fet des que es va inaugurar l’any 1997.

La celebració començarà el diumenge 15 d’octubre, a les 11 del matí, amb una passejada amb carruatge de cavalls i una cursa popular amb el lema Recuperem el parc de Can Rimbles. El dimarts 17, a les 7 de la tarda, tindrà lloc, a l’Espai Àgora, un taula rodona sobre el Passat, present i futur del Centre Cívic de Sant Oleguer. Per al dimecres 18, a la mateixa hora i al mateix espai, es farà la presentació de la proposta de projecte d’urbanització de Can Rimbles.

Els actes continuaran el divendres 20 d’octubre, a 18:30 hores, amb l’explicació del projecte d’ampliació de l’Escola de Música Municipal. Tot seguit tindrà lloc un concert de membres del Conservatori Professional de Música, que interpretaran La suite Abdelazer, i d’alumnes de l’Escola Joaquim Blume participants en el projecte ACordant. El dissabte 21 d’octubre, hi haurà ball de swing a les 6 de la tarda i a les 9 del vespre l’habitual Gran Gala, de l’Espai Àgora.

Finalment, el diumenge 22 d’octubre, a partir de les 10 del matí, hi haurà activitats lúdiques, culturals i tallers al carrer, així com parades informatives de les entitats. Per tancar les activitats de celebració es servirà una fideuà popular a les 2 del migdia (cal comprar el tiquet prèviament fins al dia 20) i a les 5 de la tarda, ball al Centre Cívic.

Foto portada: Centre Cívic de Sant Oleguer, aquest dimarts. Autor: David B.