Edifici Poligon Merinals. Autor: David B.

Certifiquen que nou habitatges dels Merinals estan afectats per les xinxes

Després de la inspecció feta per l’Agència de l’Habitatge el passat 10 d’agost als números 44, 45 i 46 del polígon Merinals per la denúncia veïnal de l’existència d’una plaga de xinxes, un informe conclou que hi ha com a mínim nou pisos afectats per aquest insecte.

L’informe emès per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya confirma la denúncia dels veïns, ja que en la inspecció de 38 dels 40 habitatges dels Merinals, s’ha trobat presència de xinxes en cinc dels 15 pisos que estaven tapiats i en dos d’ells s’ha trobat també presència de paneroles americanes. Dels 28 pisos habitats s’ha trobat presència de xinxes en quatre d’ells i dos més que, encara que tot i que no s’han trobat indicis de la presència de xinxes, els ocupants asseguren que tenen picades de l’insecte.

L’informe exposa també que hi ha dos habitatges “dins els quals no es pot apreciar si tenen indicis de xinxes o no, degut a la manca de neteja dels mateixos” i afegeix que amb “aquest excés de brutícia és de suposar que deuen tenir xinxes i altres tipus de plagues”.

Merinals. Autor: David B.
Brutícia i coloms a l’interior d’un dels pisos tapiats als Merinals. Autor: David B.

En el mateix informe, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya assegura que entre els dies 16 i 18 d’agost es procedirà a informar als veïns sobre com s’ha d’articular l’actuació per a intentar eradicar la plaga existent. “Demà divendres és el darrer dia perquè vinguin a explicar als veïns quines actuacions es duran a terme i encara estem a l’espera”, apunta el president de l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals-Can Gambús, Francisco García.

Tot està en ‘stand by’

García assegura que “tal i com ens pensàvem això s’està allargant més del compte i tot està en ‘stand by’”. Per altre costat, assegura que el tema de la neteja del barri està parada “perquè l’empresa està de vacances i no troben cap substitut per continuar amb la feina”

El responsable de l’Agència de l’Habitatge em va dir que avui o màxim demà tindríem una solució i espero que es produeixi, perquè encara no tinc cap constància de que s’hagi trobat cap solució a aquest tema. Per tant continua l’espera. Espero que entre divendres i dilluns doni senyals de vida”, ha explicat García.

El president de l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals-Can Gambús augura “una tardor calenta” ja que en vista del que està passant al barri “hem començat a fer contactes amb altres associacions de veïns d’altres barris de la ciutat que es troben en una situació similar a la nostra, pel que fa a la neteja i deixadesa dels carrers”. García ha afegit que “farem accions conjuntes de protesta per denunciar la situació en la que es troben alguns barris de la ciutat. La deixadesa no és només als Merinals hi ha molts altres barris que també l’estan patint”.

Foto portada: Edifici on s’ha trobat la plaga de xinxes. Autor: David B.