Foto portada: el Passeig de la plaça Major, aquest dimecres. Autor: J.d.A.

CiU i PSC demanen sense èxit un pla integral pel Centre abans de tocar la mobilitat

  • Rossinyol (CiU) defineix com a “sui generis” la tramitació de la reforma de la mobilitat al Centre.

  • Ayuso manté que el Centre ja està escanyat, per exemple, a la Ronda Ponent.

Convergència i Unió demana un pla integral per al Centre, i no executar el nou pla de mobilitat sense tenir en compte altres aspectes, com els equipaments o el comerç. El govern va aprovar al juny la reforma de la mobilitat al Centre, en una primera fase (fins l’any 2019).

Segons el portaveu de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, calen polítiques integrals en el Centre, que afecten a tota la ciutat, a la vegada que cal tenir més dades dels efectes que pot tenir el pla del Centre a la zona. CiU demana garantir el “dret a la mobilitat de tothom”, fomentar l’activitat econòmica, cultural i artística vetllant per la qualitat de l’aire: “si no es pot accedir a la zona tindrem teatres buits i botigues buides”. Rossinyol demana anar més enllà de la restricció del vehicle privat i l’incentiu als modes sostenibles de mobilitat. Ayuso (PSC) s’ha sumat: “el que defensem és fer canvis de forma integral perquè qualsevol aspecte que es canviï a la mobilitat afectarà a altres sectors”.

Si vas apretant i apretant una artèria al final tens un problema. I ja ens està passant a la Ronda Ponent”, manté Ayuso. “Aquest precedent pot passar a tot el Centre”, finalitza el socialista.

El representant del govern, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), ha defensat la proposta del govern: “tothom podrà accedir al Centre, però serà de forma guiada i senyalitzada”. “El 30 per cent de sabadellencs respiren aire de mala qualitat. Hem d’actuar en aquesta línia”, urgeix el regidor republicà, qui demana propostes “concretes” a l’oposició. Guerrero ha vingut a dir que Terrassa és, de facto, la capital vallesana des de fa anys perquè Sabadell es va quedar encallada en les reformes urbanes dels anys 90. El comentari ha provocat una certa polèmica. Ayuso i Hernández (Cs) han critat l’atenció a Guerrero pel comentari.

Els socis de govern han tombat la proposta de CiU, amb l’abstenció de Ciutadans i el vot a favor de CiU, el PSC i els no adscrits Bosch i Monge.

Foto portada: el Passeig de la plaça Major, que acull l’exposició sobre la reforma de la mobilitat del Centre, aquest dimecres. Autor: J.d.A.