L'Obrera

Col·lectius d’esquerres creen un centre social a l’Eixample

El local ocupat a l’avinguda de Barberà, un cop finalitzada la manifestació de el passat dia 1 de maig, ha estat batejat com l’Obrera (més info: ‘La manifestació del 1 de maig culmina amb una ocupació‘).

El nou espai obert a la ciutat liderat per grups de l’esquerra anticapitalista i antifeixista de Sabadell  i s’emmarca dins de la campanya Recuperem l’Espai Comú. Pretén ser un espai de trobada per als veïns de Sabadell i en especial pels del barri de l’Eixample. Els membres de l’Obrera volen realitzar diverses activitats que es decidiran en una assemblea que es realitzarà els diumenges. Una de les membres de l’Obrera, Cristina Castaño, ha assegurat:

Realitzarem qualsevol activitat que les veïnes ens demanin i les que farem nosaltres per sentir-nos realitzades com a persones en un edifici alliberat”.

El nou centre social l’Obrera ocupa l’espai d’un antic concessionari i és un habitatge propietat de Caja Mar. Actualment el gestionen una trentena de membres de l’assemblea oberta i compta amb el suport d’Arran, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crida per Sabadell. L’Obrera vol substituir el desaparegut Ateneu l’Escletxa, a l’enderrocar-se l’edifici que ocupava del carrer Pare Sallarès. D’altra banda el nom de l’Obrera ha estat triat en homenatge a l’històric centre obrer del carrer Estrella que data del 1878 i va estar dempeus fins als anys 90, quan va ser enderrocat després de ser okupat, sent el primer edifici okupat a Sabadell.

Foto portada: Presentació del nou espai social l’Obrera, aquest dilluns. Autor: David B.