Merinals. Autor: David B.

Comencen les tasques d’extermini de la plaga de xinxes dels Merinals

Després de la denúncia dels veïns i que l’Ajuntament fes una inspecció d’urgència de la zona afectada, aquest dijous es durà a terme la inspecció de tots els habitatges del Poligon Merinals per corroborar i determinar l’abast de la plaga de xinxes i aplicar les mesures necessàries de forma immediata.

L’Ajuntament ha assegurat que “farà seguiment de les mesures que ha iniciat aquesta setmana l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per resoldre els problemes de brutícia i deixadesa que pateixen els blocs de pisos de protecció oficial que queden al barri dels Merinals”.

Des del passat dilluns dia 7 d’agost l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, després de la petició de l’Ajuntament i dels veïns, ha començat a fer la neteja de l’espai públic que envolta els edificis afectats. Tot i així, el president de l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals-Can Gambús, Francisco García, assegura que “va venir una quadrilla, va netejar el més gros i van marxar, dient que ja havien acabat”.

Merinals. Autor: David B.
Brutícia acumulada en un carrer dels Merinals. Autor: David B.

D’altra banda la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha manifestat la seva preocupació per “la situació de deixadesa en la que es troba aquest veïnat, el que implica que continuarem fiscalitzant l’actuació de la Generalitat per millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes”.

Durant les properes setmanes farem un seguiment de les actuacions per avaluar si els resultats de les intervencions previstes resolen el problema de salut pública existent”, ha apuntat la regidora.

L’Ajuntament s’ha compromès a fer un seguiment dels treballs anant de la mà amb l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals per valorar l’eficàcia de les accions adoptades.

Foto portada: Font espatllada amb l’edifici afectat per la plaga de xinxes, al fons. Autor: David B.