Foto portada: simulació del nou CAP. Autor: Salut / cedida.

El CAP Can Llong funcionarà a finals de 2019

El Centre d’Atenció Primària de Can Llong complementarà el servei que ja presta el CAP Can Rull i serà gestionat pel Parc Taulí. El conseller de Salut, Toni Comín, ha presentat algunes concrecions sobre el nou CAP aquest divendres, que hauria de començar a funcionar a finals de l’any 2019.

El nou CAP Can Llong s’ubicarà en els terrenys contingus a la masia de la Ronda d’Europa, al costat del centre cívic. Tindrà més de 850 metres quadrats i quatre consultes de medicina, quatre d’infermeria, dos de treball social i un parell de sales polivalents més. A nivell operatiu, serà una extensió del CAP Can Rull, que gestió la Corporació Sanitària Parc Taulí. És a dir, l’equip mèdic serà el mateix per a Can Rull i per a Can Llong.

La població de l’Àrea Bàsica de Salut de Can Rull ha crescut un 30 per cent des de que es va crear. Cal fer créixer els professionals però calen també més espais. Per tant, en el futur hi haurà un sol equip mèdic però distribuit en dos CAP”, ha assegurat el conseller de Salut, Toni Comín.

El CatSalut preveu invertir 1,8 milions d’euros. Cal encara redactar el projecte constructiu i adjudicar l’obra. La previsió és començar les obres durant els darrers mesos de l’any 2018, i acabar-les en un any. Sent així, el CAP Can Llong seria operatiu a finals de l’any 2019.

L'alcalde, Maties Serracant, el conseller Comín, i el tinent d'alcalde Juli Fernàndez. Autor: J.d.A.
L’alcalde, Maties Serracant, el conseller Comín, i el tinent d’alcalde Juli Fernàndez. Autor: J.d.A.

Es tracta d’un centre mèdic llargament reivindicat. La Generalitat, fa més d’una dècada, en reconeixia la necessitat. L’associació de veïns ha fet diverses campanyes reivindicatives:

Ara tenim dates i compromisos”, s’ha felicitat el president de l’Associació de Veïns del barri, Federico García, no sense un cert escepticisme: “esperem que tot plegat comencin quan han dit, no com a molts altres espais i equipaments del barri, com el parc de les Aigües”.

La Generalitat i l’Ajuntament s’havien compromès a acabar el CAP en el primer semestre de 2019 (més info: ‘El CAP Can Llong es licitarà al 2017 i funcionarà al 2019‘). Per tant, hi ha hagut un cert retard en el calendari, sense encara haver començat les obres. Comín l’ha justificat perquè fins el mes d’abril el govern català tenia pressupostos prorrogats. “Amb la pròrroga no es poden pressupostar noves inversions; ara ja tenim els diners”.

Foto portada: simulació del nou CAP. Autor: Salut / cedida.