El ferrocarril arribarà a la Creu Alta, la plaça d’Espanya i el parc del Nord el 20 de juliol

La inauguració de les tres estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Sabadell ja té data. Serà el dijous 20 de juliol, amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Una jornada històrica per a Sabadell.

El ferrocarril arribarà per primer cop a la història a la Creu Alta i a la zona nord, i a la plaça d’Espanya de Sabadell es crearà un intercanviador entre RENFE i FGC que s’albira estratègic.

Les tres noves estacions, La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord, seran inaugurades el 20 de juliol pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Així s’ha anunciat aquest divendres al migdia per part del conseller de Territori, Josep Rull, en una visita d’obres a la plaça d’Espanya. S’ha anunciat així mateix que el proper 5 de juliol comencen les proves amb trens.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha explicat que “estem parlant de la culminació d’una obra d’una magnitud extraordinària”. Rull ha explicat que està previst que el 2017 acabi amb 2,7 milions de passatgers. El conseller ha assegurat que des que van entrar en funcionament les noves estacions Can Feu / Gràcia i Plaça Major s’ha produit un increment “substancial”. La previsió de Ferrocarrils és acabar el 2018 amb 3,5 milions de passatgers.

“Sabadell tindrà metro amb totes les conseqüències”

El conseller Josep Rull ha explicat que amb la inauguració del perllongament la ciutat disposarà del seu servei de metro. Sabadell “ja en tenia amb les tres estacions de Rodalies. Amb les dues noves de Ferrocarrils a Can Feu / Gràcia i al Passeig de la Plaça Major ja estem parlant d’un concepte diferent, dues estacions soterrades”. Rull ha celebrat que “aquestes tres noves estacions no només són el metro del Vallès, sinó que és el metro de Sabadell, i això és molt sòlid”.

L’intercanviador de plaça Espanya

L’intercanviador de Sabadell Nord permetrà connectar les línies R4 (Terrassa) i R12 de Rodalies amb la línia S2 dels FGC. Rull ha destacat que aquest punt “canviarà d’una manera molt substancial el marc de referència de la mobilitat al Vallès”. Ho farà, per exemple, connectant la Universitat Autònoma de Barcelona amb Terrassa.

Fernàndez (ERC): “avui torna a ser un motiu per somriure”

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que avui “torna a ser un motiu per somriure” perquè a partir del 20 de juliol “tindrem molta més oferta de transport públic”. Fernàndez també ha explicat que a final de juliol s’obrirà el procés d’obres “d’uns 15 mesos per tal que la plaça Espanya torni a ser una plaça perquè la ciutadania la pugui aprofitar”.

La inauguració posarà punt i final a unes obres començades fa gairebé una dècada i pensades per fer-se en una sola onada, però que han patit diversos entrebancs. Les estacions Can Feu / Gràcia i Plaça Major es van inaugurar el 12 de setembre de 2016.

Foto portada: andana de l’estació Sabadell Nord de FGC, aquest divendres. Autor: David B.