Autor: J.d.A.

El Parc del Nord celebra dissabte la seva primera Festa d’hivern

Les activitats nadalenques arribaran aquest dissabte al nord de Sabadell i en concret al Parc del Nord i el seu entorn. “Un salt qualitatiu” per descentralitzar el nadal als barris, en paraules de la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez.

Durant tota la jornada es faran activitats esportives (zumba, marxa nòrdica, korfball, hip-hop, ball en línia), de cultura popular (cantades, recital de poesia, sevillanes, country, dansa, break dance, folklore tradicional de Jerez, tallers de relats per a joves, de dibuix manga, d’elaboració de dracs) i d’altres tipus com tallers de maquillatge, de parkour, pirotècnia, cercavila o grafits.

La festa es concentrarà entre les 11 i les 13 del matí i entre les 16 i les 20 hores de la tarda al parc del nord i la ronda de Navacerrada. La seva finalitat és fomentar els valors del bon veïnatge, la convivència i el bé comú, i també s’arribarà al carrer de la Bonaigua i l’avinguda de Matadepera, centre neuràlgic del districte nord de Sabadell. L’avinguda de Matadepera es tallarà al trànsit amb botigues al carrer i una Fira de Nadal amb una quinzena de parades de productes alimentaris. Un trenet connectarà l’avinguda amb la Ronda Navacerrada, on hi haurà una mostra d’entitats, activitats per nens, joves i adults. A més a la plaça del Forjador, just a la sortida de l’estació dels FGC ‘Sabadell Parc del Nord’ s’il·luminarà a les 18 hores un arbre de Nadal.

Promocionar la ciutat passa per promocionar tots els barris i la Festa d’Hivern serà un salt qualitatiu important del programa Sabadell Il·lumina”, insisteix Marisol Martínez.

La festa sorgeix de la iniciativa ciutadana, organitzada a través de l’Àgora Nord, una taula sorgida per posar en comú les diferents sensibilitats presents a barris com la Plana del Pintor, Ca n’Oriac o el Torrent del Capellà. “El treball d’intervenció comunitària està donant fruits”, assegura el regidor d’Acció Social i del districte 3, Gabriel Fernàndez. Fa un any es va posar en marxa aquesta eina: “l’Àgora Nord és un encert estratègic que s’evidencia en activitats com aquesta primera Festa d’Hivern del Districte”, assegura Fernàndez.

Foto portada: el Parc del Nord, que abarca els barris de La Plana del Pintor, Sant Julià, Can Deu, Ca n’Oriac i el Torrent del Capellà, fa uns mesos. Autor: J.d.A.