La plaça de Veneçuela. Autor: J.d.A.

El PSC demana respostes davant el risc d’esfondrament dels pisos de Merinals

El PSC ha presentat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya per conèixer “si s’aplicarà alguna mesura per evitar un esfondrament”.

El primer secretari del PSC de Sabadell i diputat sabadellenc, Pol Gibert, explica que “els veïns asseguren que les reformes que es van fer, no han millorat l’estat dels habitatges i que alguns encara estan pitjor i s’han hagut d’apuntalar”.

Gibert ha manifestat que “davant el temor d’un esfondrament, el residents demanen a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que com a titular del barri faci l’enderrocament dels pisos i traslladi als veïns a pisos en condicions. El problema és que l’Agència de l’Habitatge ha fet informes on assegura que la situació d’aquests blocs no és alarmant, i això no és el que realment es pot veure ara en aquest barri”.

Els socialistes han preguntat al Parlament de Catalunya “si l’Agència de l’Habitatge té coneixement de la situació d’aquests blocs i si ha visitat els edificis per tenir informació de primer mà. En cas que sigui així, el PSC vol saber si s’ha previst alguna intervenció urgent “com es va fer amb centenars de veïns i veïnes anteriorment, i si han elaborat algun calendari d’actuacions”.

D’altra banda Gibert ha demanat al Parlament la relació d’habitatges afectats per greus malalties estructurals al Vallès Occidental, desglossat per municipis, i quines polítiques s’estan duent a terme per rehabilitar-los i, si s’escau, reallotjar els residents.

Foto portada: plaça de Veneçuela. Autor: J.d.A.