Membres de la plataforma Nova Participació Ciutadana. Autor: A. Pujadas.

Els regidors Bosch i Monge, desvinculats de la plataforma Nova Participació

  • El no adscrit Carles Bosch va ser expulsat aquest dimarts.

  • Segons la plataforma, Lluis Monge va ser expulsat. Ell assegura que la va abandonar fa 15 dies.

La plataforma Nova Participació ja no compta amb els regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge. Asseguren que els han fallat en no defensar al ple, tal com s’havien compromès, una moció contra la ubicació del nou equipament social al nord de Sabadell, més conegut com a Centre Obert.

“Ningú està per sobre la Plataforma”. Amb aquestes paraules el president de Nova Participació, l’activista Ricardo Roso, ha finalitzat una roda de premsa en què han anunciat separació de la plataforma dels regidors no adscrits Lluis Monge i Carles Bosch. Els dos edils actuaven des del mes d’abril com a portaveus de l’organització a l’ajuntament de Sabadell (més info: ‘Els no adscrits Bosch i Monge seran “instruments” al ple d’una plataforma ciutadana‘).

Què ha passat?

La plataforma Nova Participació no està d’acord amb la ubicació del nou Servei d’Intervenció Socioeducativa del nord de Sabadell, per la “conflictivitat que hi ha a la zona”. Així, en la junta de l’entitat del 28 de juny acorden enviar una instància a l’Ajuntament en què s’informa que els regidors presentaran una moció al ple del dia següent contra la ubicació d’aquest espai; i que el temps de què disposaran el cedeixen a la plataforma, perquè la defensi.

Aquesta instància, que va ser entregada al matí del mateix dia 28, va ser escrita i signada per Carles Bosch, tal com ha demostrat Roso a la premsa. Al migdia del mateix dimecres, l’Ajuntament comunica a l’entitat que no podrà prendre la paraula perquè no estan legalitzats, segons Roso. Tot i així, Roso també ha demostrat que la plataforma està registrada a la Generalitat de Catalunya des del 16 de maig del 2017.

Tot i que l’Ajuntament els havia denegat el torn de paraula, diversos membres de Nova Participació van assistir al ple, el passat 29 de juny, “és el que havíem previst i acordat”, assegura el president de la plataforma. La moció formava part de l’ordre del dia, però tot i que Bosch la va defensar no es va arribar a votar, perquè la va deixar sobre la taula. “Dir que ens vam quedar de pedra és poc, ens vam quedar dient tierra trágame“, explica Roso, que considera aquesta opció com a “la més dolenta quan havíem dit de defensar-la”.

Davant d’aquest engany, per dir-ho d’alguna manera suau, cessem de militància a Carles Bosch. No s’ha sabut guanyar la confiança que havíem dipositat en ell, ens ha tocat defensar-lo en infinitat d’ocasions i ho hem fet contents i orgullosos, però ha arribat el moment de dir prou”, assegura Ricardo Roso.

Els regidors Bosch i Monge al·leguen a iSabadell no haver presentat la moció perquè confien en la rectificació que ha fet el govern. A partir d’ara l’entitat continuarà activa i asseguren que ja tenen contactes amb altres regidors municipals per a portar les seves demandes al ple: “tenim gent que se’ns ha ofert per poder tirar endavant qualsevol tipus de moció”.

Foto portada: membres de Nova Participació a la plaça del Pi. Autor: A. Pujadas.