L’Ajuntament reorienta el projecte del Centre Obert a la Plana del Pintor després d’una forta polèmica

Després d’un estira i arronsa entre l’Ajuntament i les entitats socials de la zona nord, el consistori ha descartat fer un nou Centre Obert. En canvi, farà un Servei d’Intervenció Socioeducativa enfocat a tot el barri i a la resta de la ciutadania per potenciar l’èxit educatiu i la cohesió social de la zona.

Canvi d’orientació en els nous equipaments del sector Nord de la ciutat. El regidor d’Acció Social de l’ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que “no hem arribat a un acord” amb les entitats de la zona per fer un nou Centre Obert i ha apuntat que “la idea que havíem plantejat no era una idea que agradés”, després de ser rebutjada pels veïns de la Plana del Pintor.

Per aquest motiu, a l’aulari municipal adjunt a l’IES Jonqueres s’hi instal·larà el primer Servei d’Intervenció Socioeducativa de Sabadell. Aquest espai acollirà quatre nous serveis: activitats pels alumnes de l’Institut, activitats de suport a l’èxit educatiu, el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies, i activitats de lleure que es concentraran en un futur esplai que posarà en marxa l’associació juvenil Secunde.

El nou centre acollirà activitats per a infants i adolescents de tres a 16 anys, similars a les d’un Centre de Tarda, espais on els estudiants poden fer els deures, entre altres coses. Aquest nou equipament està enfocat a tota la ciutadania, no només a la del nord de Sabadell.

Noves propostes esportives

La regidora d’Esports, Marisol Martínez (Guanyem), ha explicat que “s’està treballant per implantar un programa d’activitats esportives per tot el barri”. L’Ajuntament vol treballar els valors a través de l’esport i potenciar les activitats esportives. Martínez ha explicat que s’està negociant amb la fundació de l’entrenador de bàsquet Aíto García Reneses per fomentar aquest esport de cistella; i amb la Fundació Johan Cruyff per impulsar el futbol, en els dos casos donant importància als valors.

En marxa a mitjans del 2018

L’espai que acollirà el nou Servei d’Intervenció Socioeducativa s’ubicarà a l’aulari de propietat municipal que es troba adjunt a l’IES Jonqueres. Està previst que comenci a funcionar durant el primer semestre del 2018; però primer s’haurà de rehabilitar, unes obres que segons Fernàndez començaran a final d’aquest any i estan pressupostades en 445.000 euros. Tot el canvi d’orientació en aquest cas, l’Ajuntament manté la intenció d’arribar a la desena de Centres Oberts a final de mandat.

Robles (AA.VV. Plana del Pintor) no ho veu malament

Abans de la roda de premsa de presentació del nou servei, l’Associació de Veïns de la Plana del Pintor s’ha reunit amb els representants del govern local. El president de l’associació, Emilio Robles, ha assegurat a iSabadell que “no veiem malament que es retiri el pla de fer-hi un Centre Obert pel problema que tenim en aquell recinte” i, a l’espera de debatre la proposta en la propera junta de l’entitat, personalment Robles creu que és positiu que s’instal·lin els nous equipaments pel barri.

Centre Obert Plana Pintor
Protesta dels veïns de la Plana del Pintor contra el Centre Obert. Autor: David B.

L’Associació ha convocat una assemblea de barri dilluns on han convidat a l’Ajuntament a participar perquè els veïns coneguin de primera mà el nou projecte. Es tracta d’una entitat que havia estat molt crítica amb la ubicació prevista per a la instal·lació d’un nou Centre Obert a La Planada (més info: ‘Protesta veïnal contra la ubicació del centre de tarda a la Plana del Pintor).

Foto portada: Fernández, Martínez i Berlanga en roda de premsa aquest matí. Autor: David B.