Carrer dels Calders

Es substituiran 130 arbres del carrer dels Calders

A partir de dimecres 14 d’octubre l’Ajuntament començarà a retirar tots els arbres en mal estat del carrer dels Calders, entre l’avinguda de Barberà i el carrer Sol i Padrís.

L’actuació preveu retirar un total de 130 arbres del tipus Acer Negundo, ja que presenten malalties greus, en la majoria del casos per problemes que responen a arbres que no s’han pogut adaptar a les condicions de l’espai urbà actual. Alguns d’ells tenen un elevat grau de deteriorament.

Els 130 arbres del carrer dels Calders, entre l’avinguda de Barberà fins al carrer de Sol i Padrís, es substituiran per una nova espècie tipus Koelreuteria piramidalis, més resistent que l’anterior, amb forma piramidal i similars als que ja hi ha al carrer de Zurbano. A part de la retirada i plantació del nou arbrat, es realitzaran tasques de millora dels escocells existents.

Durant els dies dels treballs es poden poden provocar restriccions de trànsit puntuals i reserva de zones d’estacionament en els espais on sigui necessari i així estigui indicat. Degut a la tala dels arbres que estan tocant els fils elèctrics del carrer, alguns veïns podran patir talls en el subministrament de la llum entre les 7:30 i les 9:30 del matí en el tram comprés entre la carretera de Mollet i el carrer de Sol i Padrís.

Millora de l’arbrat

Aquesta actuació, que es preveu que s’allargui fins a finals de novembre, s’emmarca dins d’una campanya general de millora de l’arbrat viari de Sabadell, que va començar al mes de maig.

Fins al moment ja s’han realitzat tasques de millora de l’arbrat a la via Alexandra, carrer d’Urgell, carrer de Raval de Dins i Raval de Fora, carrer de Lluís Carreras, carretera de Barcelona, carrer de Conillera, Plaça de Filipines i carrer Sallarès i Pla. Durant la tardor es farà la reposició dels arbres del carrer de Marsella i Mostar.

Foto portada: carrer dels Calders, aquest diumenge. Autor: David B.