Assemblea de la FAVS 2020. Autor: Cedida,

La FAV celebra la 51a assemblea general

Aquest dijous la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) ha dut a terme la 51a assemblea general ordinària, ajornada a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Els membres de la FAV asseguren que “ha estat una assemblea que tot i ser atípica ha resultat enriquidora, debatent temes relacionats amb la situació provocada per la CODIV19 i altres pendents que van quedar aparcats pel confinament”.

En l’assemblea, en la qual només ha pogut participar una persona per associació, ha mostrat la voluntat de les associacions veïnals d’anar reprenent l’activitat habitual tal com s’ha vist reflectida en les 11 concentracions als CAP de la ciutat reivindicant l’Assistència Primària.

De cara al segon semestre de l’any les entitats que formen la FAVS tenen diverses activitats a emprendre, entre elles s’hi troba una exposició sobre dones lligades al moviment veïnal de Sabadell i l’exposició sobre la problemàtica de la gent gran, amb el títol Descartats.

Reivindicacions de la FAV

També s’iniciarà el projecte A-Porta al barri de Can Puiggener i unes jornades de participació ciutadana conjuntament amb l’Ajuntament. Entre altres projectes està la creació de la cooperativa d’habitatges en cessió d’ús, la creació d’una taula entre Generalitat-ajuntaments de la comarca-Moviments socials (veïnal i sindical) per analitzar la deplorable situació d’equipaments sociosanitaris i de gent gran de la comarca i buscar solucions.

D’altra banda seguiran amb la campanya per exigir la posada en marxa de la construcció immediata del CAP de Can Llong, l’Hospital Ernest Lluch i la residència pública de gestió pública Sabadell Sud i amb la petició del compliment de la resolució de Parlament de Catalunya (i del Ple de l’ajuntament de Sabadell) per al retorn del servei d’oncologia infantil al Taulí.

Foto portada: un moment de l’assemblea. Autor: Cedida,