25\ cursa de carretons de la Creu Alta. Foto: David B.

Allau de cancel·lacions: La Creu Alta també suspèn la seva festa major

La incertesa causada per la pandèmia del Covid-19 i la impossibilitat de tenir un full de ruta per sortir del confinament està comportant una allau de suspensions en cascada. A la temporada cultural se sumen les festes majors de barris, entre ells, potser la més emblemàtica i massiva, la Festa Major de la Creu Alta. Prop d’una desena d’entitats veïnals ja han suspès les seves festes. 

La Festa Major de La Creu Alta, que s’havia de celebrar entre el 25 i el 31 de maig, però sobretot els dies 29, 30 i 31 de maig, s’ha suspès, segons ha comunicat l’Associació de Veïns de La Creu Alta. “No són moments de celebracions”, convé l’entitat, en un comunicat conjunt amb la Coordinadora de Joves Llamps i Trons i la Comissió de Festes. “Ja arribarà el dia que celebrem la fi del confinament”, asseguren.

La Festa Major de la Creu Alta atrau milers de persones als carrers del barri, especialment els seus concerts nocturns. És una festa declarada Patrimoni Festiu de Catalunya. A banda d’aquesta, s’han suspès també les festes majors dels barris del Torrent del Capellà, Nostra Llar, la Concòrdia, Campoamor, Can Deu o Sant Julià.

Altres cancel·lacions

Altres activitats, com l’Aplec de la Salut, la festa major petita, o la romeria de San Isidro Labrador, a finals de maig i organitzada per l’Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros, o la fira Medièvàlia, també han caigut del calendari.

Foto portada: cursa de carretons, a la Festa Major de La Creu Alta. Autor: cedida.