Una de les mobilitzacions de la PAHCS, fa uns mesos. Autor: David B

La PAH frena dos desnonaments més

Els activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell s’han hagut de dividir aquest matí per frenar dos desnonaments a la ciutat, un a cada punta. Però ho han aconseguit.

Voluntaris de la Plataforma s’han concentrat a partir de les 9 del matí a la zona sud de la ciutat, al barri d’Espronceda i en concret al carrer d’Aprestadors. Han negociat el cas d’una persona que negocia des de fa temps amb el BBVA un lloguer social sense èxit. Guillermo Lara, segons ha manifestat a Ràdio Sabadell, només cobra uns 400 euros de subsidi i no pot pagar el lloguer estipulat actualment. Finalment, s’ha aturat el desnonament, almenys durant uns dies.

Més tensió s’ha viscut al barri de Ca n’Oriac cap al migdia, al carrer Mulleres, quan un serraller ha aparegut a l’habitatge on viu una família d’origen senegalès, l’Imsa, la seva dona i un fill de dos anys. No poden pagar el lloguer a una promotora de Sant Cugat que, segons la PAH, “no hi ha manera que vulguin negociar”. A l’aparéixer el serraller, els membres de la PAH han bloquejat la porta per no deixar entrar ni l’operari ni tampoc membres dels Mossos d’Esquadra. De moment, s’ha aturat el desnonemanet una setmana més.

Foto: Imsa, des del seu habitatge, mentre esperava la comitiva. Autor: David B.