La PAH Sabadell comença una setmana de mobilitzacions contra el BBVA

Com van fer fa dos anys i mig, la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS) ha ocupat aquest dilluns l’oficina del BBVA al barri de Torre-romeu, al carrer de Banyoles. És la primera mesura d’una setmana de mobilitzacions que els activistes comencen contra aquesta entitat financera.

Un centenar de militants de la PAH Sabadell han entrat a mig matí a l’oficina del BBVA a Torre-romeu. Segons asseguren s’hi pensen estar fins que hi hagi resposta positiva a les seves reivindicacions. De moment, però, l’ocupació no ha aturat el ritme de l’oficina, ja que un treballador continua atentent als clients enmig dels crits i reclamacions dels activistes. El caixer automàtic també continua operatiu. La portaveu de la PAH Sabadell, Déborah Serrano, ha assenyalat que “el 90 per cent dels casos que ens arriben a l’assemblea provenen del BBVA“. En alguns casos es tracta d’hipoteques o lloguers i la gran majoria d’ocupacions de pisos buits, com la pròpia Serrano reconeix. Segons les seves dades, en els propers dos mesos hi ha previstos una seixantena de desallotjaments de pisos ocupats.

Setmana moguda

Per aquesta setmana també hi ha previst un llançament a Torre-romeu, en aquest cas, d’un préstec hipotecari. La PAH reclama que s’aturi el desnonament per abandonar l’oficina de Torre-romeu, així com un altre previst per dimecres, també al mateix barri. Pel mateix dia hi ha previst un judici per les denúncies del BBVA als ocupants d’una oficina de l’avinguda Onze de setembre, a la Creu Alta, en una protesta que es va allargar tres setmanes. En última instància, la PAH vol que l’entitat financera els reconegui com a interlocutor, i tant la plataforma com l’Ajuntament seguin en una taula a negociar. Fins ara l’entitat financera no ha reconegut al moviment social cap capacitat d’interlocució. “No volen negociar amb nosaltres però la resta d’entitats sí que ho fan”, ha mantingut Serrano. Des del moviment social recorden l’entitat financera que han fet llargues ocupacions en diverses oficines. Protstes que s’han allargat dies i setmanes fins que s’ha solventat el conflicte.

La PAH demana a l’Ajuntament que declari el BBVA com a “enemic de Sabadell”, un pas que ha fet la Crida per Sabadell, una de les dues formacions que formen part del govern municipal (més info: ‘La Crida inicia una campanya de denúncies a les entitats financers que segueixen desnonant‘).

Foto portada: treballador de l’oficina durant l’ocupació. Autor: J.d.A