pisos Torre-romeu. Autor: David B.

Les famílies afectades per l’estafa de La Gestora recuperaran part del perdut

Els afectats per l’estafa de l’administradora de finques de La Gestora, a Torre-romeu, recuperaran part del que van perdre després de l’acord de conformitat a que s’ha arribat a l’Audiència de Barcelona. L’acusada esquivarà la presó i els afectats cobraran gairebé tres quartes parts del que els van estafar.

El cas va saltar l’any 2011 quan Isabel M.A, administradora de l’oficina de La Gestora, al carrer Sau de Torre-romeu, va desaparèixer. Al cap d’uns dies va confessar que s’havia quedat les quotes que els veïns abonaven com a despeses de comunitat. L’estafa va provocar alarma al barri, ja que hi havia desenes de comunitats gestionats per aquesta administradora, que va buidar els comptes de les comunitats a través de transferències i emetent xecs al portador. En total es calcula que es van robar més de 200.000 euros a uns 500 veïns d’una vintena llarga de comunitats.

Acord entre les parts

El cas ha arribat a judici set anys després. I s’ha saldat amb un acord aquest dimecres a la secció setena de l’Audiència Provincial. Els afectats rebran gairebé 150.000 euros, que cobraran com a responsabilitat civil bàsicament de dues asseguradores. No és tot el que van perdre, però sí bona part del que l’administradora va desfalcar. No s’ha pogut acreditar qui va cobrar la gran quantitat de xecs al portador que es van emetre des de La Gestora.

Esquiva la presó a canvi de pagar

Pel que fa a les penes, l’administradora accepta ser condemnada a dos anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda continuada, inhabilitada durant el temps de la condemna i a pagar una multa de 750 euros. S’han aplicat els atenuants de confessió i dilacions indegudes del procés. A més, s’ha suspès l’entrada a la presó sota la condició de pagar la indemnització als afectats.

L’altre condemnat, soci de La Gestora, serà condemnat per apropiació indeguda a sis mesos de presó i inhabilitació durant el temps de la condemna.

Foto portada: pisos de Torre-romeu, des de Covadonga. Autor: David B.