Les obres a Espronceda acabaran abans de finals de desembre

  • La reparació de les obres pendents en les dues fases anteriors està  a punt d’acabar.

  • La tercera fase, entre el Passeig Espronceda i el Mercat de Campoamor, acabarà a finals d’any.

L’Agència Catalana de l’Habitatge està invertint 1,13 milions d’euros en rehabilitar diversos punts del barri d’Espronceda. Aquest divendres representants de l’Agència i de l’Ajuntament han visitat els espais, junt amb alguns veïns. Els treballs estaran acabats, segons el calendari previst, abans d’acabar l’any.

Les obres s’estan fent entre el Passeig Espronceda, al nord, i el carrer Feijoo, al sud, la plaça Picasso, a l’oest i el carrer Fontanella, a l’est. L’àmbit va ser urbanitzat fa poc menys de 50 anys per l’Obra Sindical de l’Hogar per donar habitatge a desenes d’afectats per les riuades del Ripoll. Després el barri va passar a ser responsabilitat de la Generalitat, i ara passaran a ser-ho de l’ajuntament de Sabadell, un cop acabats els treballs.

Segons ha assenyalat el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Forn, les obres de la tercera fase acabaran abans que l’any 2014 arribi a la seva fi. S’estan invertint 1,13 milions d’euros i Forn manté que “és la principal inversió que avui fa l’Agència a tota Catalunya”.

Visita a les obres, aquest matí. Autor: David B.
Visita a les obres, aquest matí. Autor: David B.

Forn i part del govern local (el primer tinent d’alcalde, Josep Ayuso, el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, i la regidora del districte sisè, Anna Carrasco, han visitat les obres, acompanyats de dos representants de l’Associació de Veïns d’Espronceda. S’està canviant el paviment. Després es marcaran els guals dels cotxes i els passos de vianants i s’urbanitzarà els espais, insta·lant alguns jocs i espais infantils en unes places dures amb alguns arbres.

Les reparacions de la primera i segona fase, a punt d’acabar

Segons ha assegurat Forn, les reparacions relatives a les obres mal acabades de les dues primeres fases al barri acabaran abans de l’estiu, és a dir, en les properes setmanes. Són obres que es van fer fa uns anys i no van ser recepcionades per l’Ajuntament perquè no estaven ben acabades.En aquests mesos, s’ha paviment el carrer d’Aribau, s’han reposat els pasos elevats per a vehicles, s’ha renovat l’enllumenat en alguns trams i s’han rehabilitat alguns parterres, alguns arbres i s’han plantat de nous. Una àrea de jocs infantils s’ha canviat de lloc.

Ayuso avança que pensen en la quarta fase

El primer tinent d’alcalde, qui ja no és regidor d’Urbanisme però va portar la negociació amb l’Agència Catalana d’Habitatge quan ostentava aquesta responsabilitat, manté que l’Ajuntament comença a pensar en la quarta fase de la rehabilitació d’Espronceda, que inclouria aquells elements vinculats als equipaments públics de la zona. No obstant, els treballs no passen per ara de revisar documents.

Foto portada: un dels espais de les obres, aquest divendres. Autor: David B.