Foto portada: inauguració de l'exposició sobre el Parc del nord. Autor: @sbdterritori via Twitter.

Les sis propostes per al futur Parc del Nord, al centre cívic de Ca n’Oriac

El centre cívic de Ca n’Oriac acull des d’aquest divendres l’exposició dels sis projectes finalistes per urbanitzar el Parc del Nord. La mostra estarà fins el 12 de desembre. Els ciutadans podran donar la seva opinió però la darrera paraula la tindrà el jurat. 

Una consulta qualsevol a l’hemeroteca de l’època mostra com la pel·lícula del Parc del Nord s’allarga com a mínim des de l’any 1999. Ha avançat a empentes i rodolons, un pas endavant i dos endarrera. Durant aquest mandat haurà avançat pel que fa a la retirada de terres contaminades que la Generalitat va bolcar a la zona amb la connivència de l’anterior govern municipal. Però, a la pràctica, no ho haurà fet gaire més enllà de deixar un projecte guanyador per executar a diversos anys vista.

Sigui com sigui, aquest divendres s’ha inaugurat l’exposició dels sis projectes finalistes del segon concurs d’idees (el primer va quedar desert). La mostra es pot visitar fins el proper 12 de desembre.

Resultat: el 14 de desembre 

Les propostes seran avaluades per un jurat professional, que tindrà l’última paraula per decidir quina opció és la finalment escollida. Hi haurà representació de la Comissió del Parc del Nord, que lluita des de fa dues dècades per la construcció del pulmó verd a la zona nord. Durant aquests dies, els veïns que vulguin podran opinar sobre les propostes ja que s’han preparat unes enquestes.  La seva opinió no serà vinculant però serà tinguda en compte, diu l’Ajuntament. En tot cas, la decisió final es prendrà el proper 14 de desembre.

Si voleu consultar els projectes i dir-hi la vostra també ho podeu fer a través de la plataforma Decidim Sabadell a partir del 30 de novembre. No obstant, a darrera hora d’aquest divendres 30 de novembre la informació encara no era consultable per aquesta via.

Foto portada: inauguració de la mostra, aquest divendres a la tarda. Autor: @sbdterritori via Twitter.