Deixalleria urbana Sabadell

Més petites, per a particulars i accessibles a peu: Sabadell s’estrena amb les deixalleries urbanes

L’empresa concessionària de la recollida de residus, Serveis Medi Ambient SA, obrirà properament una nova deixalleria a la ciutat. Serà diferents als habituals Punt Blau.

La nova deixalleria serà més petita i incorpora l’adjectiu ‘urbana’. S’obrirà al carrer de Lope de Vega, al barri de l’Eixample, en un dels locals municipals. De fet, SMATSA planteja obrir aquest tipus de deixalleries en altres punts per acostar els punts de recollida de residus als domicilis dels ciutadans. Es busca sobretot la proximitat.

Volem que per desfer-se de petits residus domèstics els ciutadans no s’hagin de desplaçar a un dels punts blaus de la ciutat, el de Can Llong o el del Parc Central del Vallès. Aquest nou concepte de deixalleria urbana contribuirà a millorar la ciutat i els seus ciutadans, tant com a punt de reciclatge com a punt d’informació sobre la correcta separació dels residus”, assegura el director general d’Àgora Grup, Eugenio Díaz.

Representants del govern municipal consistori han visitat les instal·lacions del carrer Lope de Vega, que s’estan ultimant. L’equipament donarà servei només a particulars i s’accedirà a peu. L’horari serà de dilluns a dissabte de 9 a 13 hores. Els residus es podran dipositar en uns recipients que estaran senyalitzats amb un pictograma.

Taxa de residus

Els ciutadans que fan ús de les deixalleries municipals entre quatre i vuit vegades a l’any tenen un 10 per cent de bonificació en la taxa de residus. Si es fan més de vuit usos la bonificació és del 20 per cent.

Foto portada: el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, Eugenio Díaz, i el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso. Autor: cedida.