Julio Regalado

Mor Julio Regalado, històric president de l’AA.VV Els Merinals

L’històric president de l’associació de veïns dels Merinals, Julio Regalado, ha mort. Regalado, de 77 anys, patia un malaltia pulmonar. L’últim adéu ha estat aquest divendres a les 16 hores.

Des de la Transició, i fins i tot abans, i fins ben entrat el segle XXI Julio Regalado ha estat la cara del moviment veinal als Merinals. Des de l’associació de veïns va gestionar el complex procés encara inacabat de substitució dels pisos del polígon Merinals afectats per l’aluminosi. Va reivindicar millores al barri i va seure en taules de negociació tant amb els governs locals, del PSUC/ICV i del PSC, com a la Generalitat, amb CiU i els governs tripartits.

Davant de la seva mort, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez (PSC) ha assenyalat al seu perfil de Facebook:

Ens ha deixat el Julio Regalado president de l’AA.VV de Merinals, una persona que des de l’esquerra, reivindicant , protestant i proposant va millorar les condicions de vida dels seus veïns. El que queda a la vida és allò que fem pels demés i ell va lluitar des de la transició per una ciutat i un país millor”.

L’any 2011 Regalado va estar a l’òrbita socialista, formant part del col·lectiu ‘Sabadell pel futur’ i donant suport a la reelecció de Manuel Bustos com alcalde. L’últim adéu a Julio Regalado s’ha fet aquest divendres a les 16 hores.

Foto portada: Regalado, a qui Manuel Bustos toca el braç, en un acte electoral del PSC l’any 2011. Autor: PSC / cedida.