Arbres Plaça Treball

Preocupació veïnal per la mort imminent dels pins de la plaça del Treball

L’Agrupació de Veïns de Gracia porta un temps observant el mal aspecte del pins que ocupen la part central de la plaça del Treball del barri de Gràcia.

Els membres de l’Agrupació de veïns del barri han demanat informació al departament de Parcs i Jardins de l’ajuntament de Sabadell i aquests han confirmat que els pins de la part central de la plaça s’estan morint, i que no hi ha gairebé res a fer per salvar-los.

Els tècnics asseguren que els pins “no pateixen cap malaltia, sinó que en aquella zona, els arbres es van plantar sobre un sòl molt compactat (damunt del camp del Mercantil) i a massa fondària. Aquests factors no han permès un creixement correcte de les arrels que no són capaces de proveir l’aigua i els nutrients que una capçada gran necessita”.

Els veïns del barri de Gràcia demanen una solució a aquest problema, ja que “el barri té una greu mancança de zones verdes” i asseguren que “estarem atents i exigents a la reforestació de la plaça, al manteniment i al creixement d’aquesta petita clapa de patrimoni verd”.

Restitució de l’arbrat

La nit de dimecres a dijous s’ha previst fer un tractament amb adob foliar i un insecticida, amb la intenció de guanyar temps mentre es planifica una substitució gradual dels arbres. Aquest any està previst replantar alguns arbres per reposar els que van ser talats fa uns mesos.

Foto portada: pins de la plaça del Treball, aquest dimarts. Autor: David B.